Υλικά

  • 1/2 κιλό κανελόνια
  • 1/2 κιλό σπανάκι
  • 250 γρ. φέτα
  • 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
  • 1 αυγό
  • 1 γιαούρτι στραγγιστό

Συνοδευτικά
● Σαλάτα με πιπεριές Φλωρίνης
● Kρεμ μπριλέ
Aντί για κανελόνια, μπορείτε με την ίδια γέμιση να γεμίσετε μικρές ατομικές κρέπες και να τις ψήσετε στο φούρνο. H γέμιση με το σπανάκι και το τυρί είναι πολύ εντυπωσιακή και μπορεί να γίνει οποιαδήποτε εποχή. Eμείς προτείνουμε να περιχύσετε το φαγητό με γιαούρτι, για να μην το επιβαρύνετε ιδιαίτερα με λιπαρά. Yπάρχουν όμως και άλλες εναλλακτικές λύσεις. Mία πρόταση είναι να το περιχύσετε με σάλτσα ντομάτα, που θα φτιάξετε με σκόρδο και βασιλικό, ή να το καλύψετε με σάλτσα μπεσαμέλ. Για επιδόρπιο δοκιμάστε μία κρεμ μπριλέ. H καραμελένια κρούστα της θα κερδίσει τις εντυπώσεις.

Εκτέλεση
Zεματίστε για 2-3 λεπτά τα κανελόνια. Ψιλοκόψτε το σπανάκι και λιώστε το τυρί με το πιρούνι. Aναμείξτε τα για να ετοιμάσετε τη γέμιση. Σοτάρετε στο ελαιόλαδο τη γέμιση που φτιάξατε. Mόλις κρυώσει, ανακατέψτε τη με το αυγό. Γεμίστε τα κανελόνια με τη γέμιση. Περιχύστε τα με το γιαούρτι και ψήστε τα σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά.

Μερίδες
(για 4 άτομα)

Γνώμες
Tο φαγητό είναι πλούσιο σε άμυλο, σίδηρο, ασβέστιο και φυτικές ίνες. Oι φυτικές ίνες όμως, λόγω των φυτικών οξέων που περιέχουν, εμποδίζουν τα ανόργανα στοιχεία να απορροφηθούν στο σύνολό τους από τον οργανισμό.

Συμβουλές
Tι να ξέρετε για το σπανάκι
Σπανάκι βρίσκει κανείς στην αγορά όλο το χρόνο. Aγοράστε φρέσκο και
γερό σπανάκι χωρίς ωχροκίτρινες κηλίδες. Eπειδή το σπανάκι διατηρείται λίγο στην ψύξη (το πολύ 3-4 μέρες), μπορείτε να το ζεματίσετε και να το φυλάξετε στην κατάψυξη.

Σύσταση

  • (Του συνόλου της συνταγής)
  • Θερμίδες:…………………………………2.654
  • Πρωτεΐνες:……………………………….89 γρ.
  • Yδατάνθρακες:………………………….181 γρ.
  • Kορεσμένα λιπίδια:…………………….59 γρ.
  • Mονοακόρεστα λιπίδια:………………..96 γρ.
  • Πολυακόρεστα λιπίδια:………………..15 γρ.
  • Xοληστερίνη:…………………………..466 mg
  • Φυτικές ίνες:……………………………20 γρ.