Υλικά

  • 500 γρ. μακαρόνια
  • 200 γρ. γαρίδες (φρέσκες ή κατεψυγμένες)
  • 200 γρ. μύδια (φρέσκα ή σε κονσέρβα)
  • 4 μεγάλες ντομάτες τριμμένες
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3 καυτερές πιπερίτσες φρέσκες ή αποξηραμένες
  • 200 γρ. τυρί φέτα σε κύβους
  • 6 κουταλιές ελαιόλαδο

Γενικά
Την ανάλυση των συνταγών έκανε η κ. Βίβιαν Ντετοπούλου, MSc., κλινική διαιτολόγος.

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε λίγο από το ελαιόλαδο και στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες, την πιπεριά και τις πιπερίτσες. Μετά από 10 λεπτά, ρίχνουμε μέσα τα θαλασσινά και το μαϊντανό, τα αφήνουμε για μισή περίπου ώρα σε χαμηλή φωτιά. Μόλις ολοκληρωθε’ι το μαγείρεμα, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τη φέτα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε μαζί με τα ζυμαρικά, που έχουμε βράσει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Μερίδες
για 4 άτομα

Γνώμες
Η συνταγή αυτή αποτελεί πολύ καλή επιλογή για μια γευστική μακαρονάδα που συγχρόνως έχει λίγες θερμίδες. Παράλληλα, είναι πλούσια σε κάλιο, φώσφορο, ψευδάργυρο και μαγνήσιο. Η σχετικά αυξημένη χοληστερίνη του πιάτου δεν πρέπει να σας ανησυχεί, αφού προέρχεται από τα θαλασσινά που έχουν μικρή ποσότητα κορεσμένων λιπαρών και γι’ αυτό επηρεάζει ελάχιστα τη χοληστερίνη του αίματος. Για να μειώσετε το νάτριο της συνταγής, που προέρχεται κυρίως από τη φέτα, μπορείτε να την αφήσετε να ξαρμυρίσει για λίγο στο νερό πριν τη χρησιμοποιήσετε.


Συμβουλές
Αν οι γαρίδες είναι κατεψυγμένες, τις αφήνουμε να μαλακώσουν εντελώς πριν τις ψήσουμε. Έτσι, θα διατηρηθούν μαλακές.




Σύσταση

  • Θερμίδες:………………….1.756
  • Λιπαρά:…………………….137 γρ.
  • Xοληστερίνη:………………588 mg