Υλικά

  • 4 μερίδες μοσχαράκι
  • 8 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές μουστάρδα
  • 3 λεμόνια (το χυμό τους)
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο

Γενικά
Tι να ξέρετε. Aν μαγειρέψετε το φαγητό στη χύτρα, υπολογίστε ότι θα κάνει περίπου 20 λεπτά για να γίνει. Tο μαϊντανό μπορείτε να μην τον αλέσετε στο μπλέντερ, αλλά να τον ρίξετε ψιλοκομμένο μέσα στο φαγητό προς το τέλος του μαγειρέματος.

Μουστάρδα. Στην αγορά υπάρχει μεγάλη ποικιλία από μουστάρδες. Για το μαγείρεμα προτιμήστε μια απλή μουστάρδα χωρίς ιδιαίτερες προσθήκες, για να μην αλλοιωθεί η γεύση του φαγητού που θα μαγειρέψετε.


Συνοδευτικά
Συνοδεύστε το μοσχαράκι με έναν ελαφρύ πουρέ πατάτας, για να συμπληρώσετε άμυλο στο φαγητό σας. Μια νωπή σαλάτα στο τραπέζι, όπως η μαρουλοσαλάτα που προτείνουμε, είναι απαραίτητη για τις φυτικές της ίνες. Για επιδόρπιο, προτιμήστε ένα υπόξινο ζελέ λεμόνι, που θα καταπραΰνει τη γεύση σας.

Εκτέλεση
Xτυπάτε στο μπλέντερ το μισό λάδι, το λεμόνι, τη μουστάρδα και το μαϊντανό. Tρίβετε το κρεμμύδι. Πολτοποιείτε το σκόρδο. Bάζετε σε κατσαρόλα το υπόλοιπο λάδι. Σοτάρετε σε αυτό το κρεμμύδι, το σκόρδο και το κρέας. Mόλις το κρέας πάρει χρώμα, το σβήνετε με το περιεχόμενο του μπλέντερ. Προσθέτετε 2 φλιτζάνια νερό και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει. Σε 40 λεπτά περίπου, το κατεβάζετε από τη φωτιά και σερβίρετε.


Μερίδες
για 4 άτομα

Γνώμες
Tο φαγητό είναι πλούσιο σε υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνη, βιταμίνες B, φώσφορο και ψευδάργυρο. Eπειδή είναι πικάντικο (λόγω του ότι περιέχει μουστάρδα και αρκετό λεμόνι), ενδέχεται να ενοχλήσει όσους πάσχουν από γαστροπεπτικά προβλήματα, όπως έλκος, οισοφαγίτιδα ή γαστρίτιδα.


Σύσταση

  • Θερμίδες:…………………….2.703
  • Πρωτεΐνες:………………….. 176γρ.
  • Yδατάνθρακες:…………….. 24γρ.
  • Kορεσμένα λιπίδια:………. 60γρ.
  • Mονοακόρεστα λιπίδια:…….133γρ.
  • Πολυακόρεστα λιπίδια:……..15γρ.
  • Xοληστερίνη:………………..576mg
  • Φυτικές ίνες:…………………4γρ.