Μερίδεςγια 6 άτομαΥλικά

  • 1/4 του φλιτζανιού νερό
  • 1½ φύλλο ζελατίνη
  • 8 ώριμα βερίκοκα
  • 2/3 του φλιτζανιού ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια γιαούρτι
  • Μερικές φέτες βερίκοκο για γαρνιτο

Εκτέλεση1. Βάζουμε τα βερίκοκα σε νερό που βράζει, μέχρι να αρχίσουν να ξεφλουδίζουν. Τα ξεπλένουμε με κρύο νερό, τα χωρίζουμε στη μέση και αφαιρούμε τη φλούδα και τα κουκούτσια.
2.
Τα περνάμε από το μπλέντερ για να γίνουν πουρές και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
3.
Βάζουμε τη ζελατίνη και το νερό σε κατσαρόλα και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθεί.
4.
Ανακατεύουμε τη ζάχαρη, τον πουρέ από τα βερίκοκα και το γιαούρτι με σύρμα, μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές.
5.
Προσθέτουμε και τη ζελατίνη, που έχει διαλυθεί στο νερό, και ανακατεύουμε. Βάζουμε τη μους σε μπολ στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες ή μέχρι να πήξει. Γαρνίρουμε με λεπτές φέτες βερίκοκο και σερβίρουμε.