Καθισμένη στην αίθουσα χαλάρωσης και πίνοντας τη δροσερή σουμάδα, διαβάζω με ενδιαφέρον τις περιγραφές των θεραπειών για το σώμα και το πρόσωπο. Αν και είναι γύρω στις σαράντα (ή μέτρησα λιγότερες;), άλλες γνωστές, άλλες διαφορετικές, όλες όμως δελεαστικές, δεν δυσκολεύομαι να επιλέξω… Η θεραπεία Signature Greek Hot Stone, ένα θεραπευτικό μασάζ σώματος για χαλάρωση και ευεξία που γίνεται με ζεστές ηφαιστειογενείς πέτρες από τη Νίσυρο, αμέσως μου κινεί την περιέργεια. Μπορεί να με έχει επηρεάσει η σουμάδα, που προέρχεται από τη Νίσυρο και φτιάχνεται από πικραμύγδαλα, ή το γεγονός ότι βρίσκομαι στο νησί των Ιπποτών, στο ξενοδοχείο «Rodos Park Suites & Spa», που παρά το αγγλικό του όνομα ανήκει σε μια οικογένεια με ροδίτικη καταγωγή και μεγάλη παράδοση στο χώρο της φιλοξενίας, την οικογένεια του Άρη Σουλούνια. Για την επόμενη 1,5 ώρα πάντως, στα χέρια της θεραπεύτριας μου δίνεται η ευκαιρία να γνωρίσω κάτι διαφορετικό και συγχρόνως αυθεντικά ελληνικό!


Η θεραπεία με ζεστές πέτρες βασίζεται στη θεωρία των κέντρων ενέργειας. Επιδρώντας σε αυτά τα κέντρα, που βρίσκονται σε διάφορα σημεία του σώματος, καθορίζει τη ροή της ενέργειας με τη μεταφορά θερμότητας. Κανείς δεν γνωρίζει ποιες είναι ακριβώς οι ρίζες της, καθώς πρόκειται για μια πολύ παλιά μέθοδο που στηρίζεται σε αρχαίες παραδόσεις διάφορων πολιτισμών, συμπεριλαμβανομένου και του ελληνικού. Ξαπλωμένη μπρούμυτα στο ειδικό κρεβάτι και σκεπασμένη με μια πετσέτα, η διαδικασία αρχίζει με τις μαύρες πέτρες, που ζεστές τοποθετούνται με προσοχή κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης. Μετά από 2-3 λεπτά, η θεραπεύτρια, διατηρώντας τη ζεστασιά, ξεσκεπάζει το ένα μου πόδι, απλώνει λάδι και αρχίζει να κάνει μασάζ με ειδικές τεχνικές, αργές κινήσεις και ελαφριές πιέσεις με κατεύθυνση από κάτω προς τα πάνω -για τη βελτίωση της μικροκυκλοφορίας-, αρχικά με τις παλάμες της και στη συνέχεια με τις πέτρες, που τις διατηρεί ζεστές μέσα σε νερό. Αυτή η εναλλαγή δροσερού και ζεστού, που παραπέμπει στα στοιχεία της φωτιάς και του νερού, του ηφαιστείου και της θάλασσας, είναι που δρα ενεργειακά, ενώ παράλληλα χαλαρώνει το νευρικό σύστημα και ανακουφίζει από μυϊκούς πόνους. Όταν τελειώσει, θα καλύψει ξανά το πόδι μου και, ακολουθώντας τον ίδιο πάλι τρόπο, θα συνεχίσει με το άλλο. Θα επακολουθήσει μια σειρά μασάζ, τα οποία γίνονται διαδοχικά σε κάθε μέρος του σώματος.


Εάν έχετε ταυτίσει τη Ρόδο με τις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες στην παραλία και με τα βραδινά ξεφαντώματα, το ξενοδοχείο «Rodos Park Suites & Spa», στο κέντρο της πόλης, θα είναι για εσάς μια έκπληξη. Βρίσκεται σε μια μοναδική τοποθεσία, απέναντι από τη Μεσαιωνική Πόλη, περιτριγυρισμένο από καταπράσινα πάρκα και ανθισμένους κήπους. Μικρό, αλλά πολυτελές -ανήκει στην κατηγορία «boutique hotels»-, έχει πρόσφατα ανακαινιστεί και είναι διακοσμημένο με εκλεκτικού γούστου έπιπλα και αντικείμενα και πολλή φινέτσα. Ανάμεσα στα εξήντα ευρύχωρα δωμάτια που διαθέτει με θέα στην πισίνα ή στον αρχαιολογικό χώρο, υπάρχουν δίκλινα, σουίτες αλλά και μία βασιλική σουίτα με ιδιωτική τραπεζαρία και χώρο spa, όλα πλήρως εξοπλισμένα με σύγχρονες ανέσεις και τεχνολογία. Δεν είναι, λοιπόν, τυχαίο ότι περιλαμβάνεται στην αλυσίδα των Small Luxury Hotels of the World και ότι το 2006 βραβεύτηκε ως το «Καλύτερο Ξενοδοχείο Πόλεως στην Ελλάδα».



Για πληροφορίες, απευθυνθείτε στο «Rodos Park Suites & Spa», Ρήγα Φεραίου 12, Ρόδος, τηλ.: 22410-89.700, ή επισκεφτείτε το site: www.rodospark.gr
: Καθημερινά, τόσο για τους φιλοξενούμενους του ξενοδοχείου όσο και για τους εξωτερικούς επισκέπτες, από τις 10.00 έως τις 22.00 και τις Κυριακές από τις 12.00 έως τις 20.00.
: Χώρους για μασάζ σώματος και προσώπου, τζακούζι με επιλογή τεσσάρων διαφορετικών θεραπειών, χαμάμ, βιο-σάουνα με ζεστές πέτρες ή ατμό, ανάλογα με την προτίμησή σας, και ντους με υδρομασάζ συνδυασμένο με χρωματοθεραπεία, ιδιωτική σουίτα Spa για τη φιλοξενία ζευγαριών και ειδικές περιποιήσεις για τους νεόνυμφους. Στον ίδιο χώρο, λειτουργεί κομμωτήριο που παρέχει όλες τις σχετικές υπηρεσίες. Oι θεραπείες γίνονται με τα εξειδικευμένα προϊόντα των εταιρειών Decleor, Guinot και Deplera.
: Πλήρες εξοπλισμένο γυμναστήριο που λειτουργεί καθημερινά από τις 07.00 έως τις 22.00 και τις Κυριακές τις ίδιες ώρες με το Spa.
Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι η τιμή για το μασάζ Signature Greek Hot Stone ανέρχεται στα 95 euro και διαρκεί 90 λεπτά.