Υλικά

  • (Για όση ποσότητα χρειαστείτε)
  • Πιπεριές Φλωρίνης
  • Σκόρδο (ψιλοκομμένο)
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση
• Πλένετε τις πιπεριές, τις στεγνώνετε καλά και τις βάζετε σε ένα ταψί, στο οποίο έχετε στρώσει λαδόχαρτο. Τις ψήνετε στο φούρνο μέχρι ο φλοιός τους να καεί και να ζαρώσει. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, φροντίζετε να τις γυρίζετε κατά διαστήματα από όλες τις πλευρές για να ψηθούν. Τις αφήνετε να κρυώσουν ελαφρά, αφαιρείτε τα κοτσάνια τους, τις κόβετε κατά μήκος στη μέση, αφαιρείτε τους σπόρους και τις ξεφλουδίζετε προσεκτικά. Τις τοποθετείτε σε στρώσεις μέσα σε ένα βάζο και πασπαλίζετε κάθε στρώση με λίγο ψιλοκομμένο σκόρδο. Γεμίζετε το βάζο με ελαιόλαδο, το κλείνετε καλά και το αποθηκεύετε σε ένα δροσερό και σκοτεινό μέρος ή στο ψυγείο.

Συμβουλές
Μπορείτε εναλλακτικά να τις βράσετε αντί να τις ψήσετε στο φούρνο και να επιλέξετε για αρωματικό δεντρολίβανο αντί για σκόρδο.