Υλικά
- (Για όση ποσότητα χρειαστείτε)
- Πιπεριές Φλωρίνης
- Σκόρδο (ψιλοκομμένο)
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
• Πλένετε τις πιπεριές, τις στεγνώνετε καλά και τις βάζετε σε ένα ταψί, στο οποίο έχετε στρώσει λαδόχαρτο. • Τις ψήνετε στο φούρνο μέχρι ο φλοιός τους να καεί και να ζαρώσει. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, φροντίζετε να τις γυρίζετε κατά διαστήματα από όλες τις πλευρές για να ψηθούν. • Τις αφήνετε να κρυώσουν ελαφρά, αφαιρείτε τα κοτσάνια τους, τις κόβετε κατά μήκος στη μέση, αφαιρείτε τους σπόρους και τις ξεφλουδίζετε προσεκτικά. • Τις τοποθετείτε σε στρώσεις μέσα σε ένα βάζο και πασπαλίζετε κάθε στρώση με λίγο ψιλοκομμένο σκόρδο. • Γεμίζετε το βάζο με ελαιόλαδο, το κλείνετε καλά και το αποθηκεύετε σε ένα δροσερό και σκοτεινό μέρος ή στο ψυγείο.
Συμβουλές
Μπορείτε εναλλακτικά να τις βράσετε αντί να τις ψήσετε στο φούρνο και να επιλέξετε για αρωματικό δεντρολίβανο αντί για σκόρδο.