Κάποιες φορές νιώθεις απλά ένα πρήξιμο που οφείλεται στις ημέρες της περιόδου, άλλες φορές νιώθεις φανταστικά και άλλες δεν μπορείς να ξεφορτωθείς την κοιλίτσα που σου έχει μείνει εδώ και ένα μήνα. Υπάρχουν όμως τροφές που κάνουν θαύματα και βοηθούν ριζικά στην απώλεια κοιλιακού λίπους, πάντα στο πλαίσιο της ισορροπημένης διατροφής.

  • Μανιτάρια. Όσο μπαίνουμε σιγά σιγά στο χειμώνα, θα χρειαζόμαστε και μεγαλύτερη πρόσληψη βιταμίνης D, εφόσον η μέρα μικραίνει. Τα χαμηλά επίπεδα της συγκεκριμένης βιταμίνης έχουν συνδεθεί με την κοιλιακή παχυσαρκία. Βάλτε λοιπόν στο εβδομαδιαίο διατροφολόγιό σας τη μανιταρόσουπα ή τα ψητά λαχανικά με μανιτάρια.
  • Σούπα. Η απόλαυση της σούπας πριν από ένα γεύμα ελαττώνει το θερμιδικό βάρος του. Και αυτό οδηγεί στην αποφυγή κοιλιακού λίπους. Οι τροφές με πολλές φυτικές ίνες όπως οι σούπες με λίγες θερμίδες ικανοποιούν την πείνα και δεν χρειαζόμαστε να τρώμε μεγάλες ποσότητες.
  • Αυγά. Οι άνθρωποι που τρώνε αυγά για πρωινό αντί ψωμιού χάνουν κατά 65% περισσότερο βάρος από εκείνους που τρώνε ψωμί. Εξάλλου το αυγό είναι σημαντική πηγή πρωτεΐνης και μειώνει την τάση για υπερφαγία.
  • Καυτερές πιπεριές. Η καψαικίνη που υπάρχει στις πιπεριές αυξάνει το αίσθημα της πληρότητας και μειώνει την κατανάλωση των θερμίδων. Και φυσικά καίει με ταχείς ρυθμούς το κοιλιακό λίπος.
  • Σκόρδο. Έχει πολλά οφέλη αλλά αυτό που μας ενδιαφέρει εδώ είναι ότι βοηθά το σώμα να χωνέψει το φαγητό πιο αποτελεσματικά και σταθεροποιεί τα επίπεδα των σακχάρων του αίματος.
  • Νερό με λεμόνι. Ένα ποτήρι όταν ξυπνάτε και μετά από κάθε γεύμα. Ενεργοποιεί τα σωματικά υγρά και ξεκινά τη διαδικασία πέψης. Διασπά καλύτερα τις τροφές και απορροφά κυρίως τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός για να διατηρήσει υγιές βάρος.