Γυρίζετε αργά από τη δουλειά και δεν έχετε χρόνο, ούτε και όρεξη για μαγείρεμα. Ή απλώς η κουζίνα δεν είναι… ο τομέας σας! Παρ’ όλα αυτά, εκτιμάτε την καλή γεύση και δεν θέλετε να επιβαρύνετε την υγεία σας με φαγητά απ’ έξω. Aυτό που αναζητάτε είναι ιδέες για ολοκληρωμένα βραδινά πιάτα που απαιτούν στοιχειώδεις γνώσεις μαγειρικής, υγιεινά υλικά και κυρίως γίνονται εύκολα και γρήγορα. Το βραδινό μας πρέπει να είναι γευστικό και υγιεινό.  Πρέπει επίσης να προηγείται του ύπνου τουλάχιστον 2-3 ώρες και να είναι πιο ελαφρύ από το μεσημεριανό, ώστε να μεσολαβήσει ο απαραίτητος χρόνος για την πέψη. Με βάση λοιπόν τα παραπάνω σας προτείνουμε 4 νόστιμες, γρήγορες και εύκολες συνταγές.

 

Κινόα με ψητό κοτόπουλο

 

Υλικά

1 φλιτζάνι Κινόα Fytro

200 γρ. στήθος κοτόπουλο

1 λεμόνι

1 σκελίδα σκόρδο

2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι

1 κλωναράκι δεντρολίβανο

2 κουταλιές ελαιόλαδο

1 κουταλιά φρέσκια ματζουράνα

Υποκατάστατο Άλατος Fytro

Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζετε το Κινόα Fytro σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
  2. Αλατοπιπερώνετε το στήθος κοτόπουλου και το τυλίγετε σε χαρτί ψησίματος μαζί με το ελαιόλαδο και τα μυρωδικά (θυμάρι, δεντρολίβανο, ματζουράνα, σκόρδο).
  3. Το βάζετε σε ένα ταψάκι και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για περίπου 30-40 λεπτά.
  4. Μόλις είναι έτοιμο το ανοίγετε και το σερβίρετε μαζί με το κινόα

Πλιγούρι σαλάτα με γλυκόξινο ντρέσινγκ

 

Υλικά

1 ½ φλιτζάνι Πλιγούρι Fytro

100 γρ. μπουκετάκια μπρόκολου

1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε κομμάτια

1 πιπεριά κίτρινη κομμένη σε κομμάτια

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

2 ώριμα αβοκάντο

2 κουταλιές φύλλα δυόσμου

Για το ντρέσινγκ

2 λάιμ (χυμό και ξύσμα)

4 κουταλιές ελαιόλαδο

1 κουταλιά μέλι

30 γρ. φρέσκο τζίντζερ

Υποκατάστατο Άλατος Fytro

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζετε το Πλιγούρι Fytro σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
  2. Στο μεταξύ ετοιμάζετε το γλυκόξινο ντρέσινγκ ανακατεύοντας καλά με το σύρμα σε ένα μεγάλο μπολ, το χυμό και το ξύσμα από το λάιμ, το ελαιόλαδο, το μέλι, το τζίντζερ, το Υποκατάστατο Άλατος Fytro και το πιπέρι.
  3. Ανακατεύετε τα κομμένα λαχανικά και το αβοκάντο με το ντρέσινγκ και τα βάζετε σε ένα μπολ μαζί με το πλιγούρι. Ανακατεύετε ξανά, προσθέτετε τα φύλλα δυόσμου και σερβίρετε.

Ομελέτα με Βρώμη

 

Υλικά

3 ασπράδια αβγών και 1 κρόκο

3 κουταλιές Νιφάδες Βρώμης Fytro

2 κουταλιές Ρόφημα Αμυγδάλου Fytro

2 κουταλιές τριμμένο μαλακό τυρί

Υποκατάστατο Άλατος Fytro

2 κουταλιές ελαιόλαδο

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Χτυπάτε τα αυγά καλά και προσθέτετε τις Νιφάδες βρώμης, το Ρόφημα αμυγδάλου, το τυρί, Υποκατάστατο Άλατος Fytro και πιπέρι.
  2. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζετε το λάδι να ζεσταθεί και στη συνέχεια ρίχνετε την ομελέτα. Με χαμηλωμένη τη φωτιά και σκεπασμένο το τηγάνι, αφήνετε την ομελέτα να ροδίσει από τη μία πλευρά χωρίς να ανακατέψετε καθόλου.
  3. Γυρίζετε προσεκτικά από την άλλη πλευρά με μία σπάτουλα και την αφήνετε για ένα λεπτό ακόμη. Συνοδέψτε την ομελέτα σας με πράσινη σαλάτα.

Νιφάδες βρώμης με ρόφημα αμυγδάλου

 

Υλικά

4 κουταλιές Νιφάδες Βρώμης Fytro

1 ποτήρι Ρόφημα Αμυγδάλου Fytro

1 κουταλιά σταφίδες

1 κουταλιά χοντροτριμμένα καρύδια

1 κουταλάκι μέλι

Κανέλα

Εκτέλεση

  1. Σε ένα κατσαρολάκι  βάζετε 4 κουταλιές Νιφάδες Βρώμης Fytro μαζί με το Ρόφημα Αμυγδάλου Fytro και το αφήνετε να πάρει βράση.
  2. Μόλις βράσει χαμηλώνετε τη φωτιά, ρίχνετε το μέλι και το αφήνετε να σιγοβράζει ανακατεύοντάς το με μια ξύλινη κουτάλα για περίπου 3-4΄.
  3. Το κατεβάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε τις σταφίδες, τα καρύδια, πασπαλίζετε με κανέλα και σερβίρετε.