Είτε θέλουμε να χάσουμε πολύ, είτε λίγο βάρος, πρέπει να βγάλουμε από το μυαλό μας τις δίαιτες εξπρές ή πείνας. 4 ειδικοί μας εκμυστηρεύονται τα ευρήματα των ερευνών τους πάνω στο πώς θα χάσουμε βάρος διατηρώντας το μακροπρόθεσμα.

Πάμε για ύπνο. Έχει αποδειχθεί ότι ο ύπνος είναι η πιο σημαντική ‘συνήθεια’ διατήρησης υγιούς βάρους. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι ενήλικες που κοιμούνται λιγότερο από 5 με 6 ώρες κάθε νύχτα, παίρνουν περισσότερο βάρος με το πέρασμα των χρόνων και έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες παχυσαρκίας. Όταν μένουμε ξάγρυπνοι, οι ορμόνες της πείνας αναστατώνονται και αυτό μας οδηγεί στην κατανάλωση περισσότερων θερμίδων, κυρίως μέσα από ζάχαρη ή παχυντικές τροφές.

Τρώμε νωρίς. Η διατροφή σε περιορισμένο ωράριο σημαίνει ότι δεν παρεκκλίνουμε και φροντίζουμε να τρώμε μέσα σε διάστημα 8-10 ωρών. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τη μείωση της όρεξης, την αύξηση της καύσης λίπους και την επιτάχυνση της απώλειας βάρους. Με αυτόν τον τρόπο, παίρνουμε την πλειοψηφία των θερμίδων νωρίς μέσα στη μέρα.

Ζυγιζόμαστε. Έρευνες αποδεικνύουν ότι οι υπέρβαροι και παχύσαρκοι που ζυγίζονται κάθε μέρα χάνουν πιο εύκολα βάρος από εκείνους που δεν το κάνουν. Η ζυγαριά μας υπενθυμίζει τις καθημερινές διατροφικές επιλογές που κάνουμε αλλά και κατά πόσο ασκούμαστε.

Δέσμευση σε νέο τρόπο ζωής. Μόνο έτσι φτάνουμε στην απώλεια βάρους με μακροπρόθεσμη διάρκεια. Όταν οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται ότι πρέπει να κάνουν αλλαγές, μόνο σπουδαία πράγματα συμβαίνουν. Ακόμα και αν κάνουμε παρασπονδίες, μαθαίνουμε να επανερχόμαστε στον υγιεινό τρόπο ζωής. Ζητήστε τη βοήθεια των δικών σας ανθρώπων και κάντε περισσότερο focus στα θετικά πράγματα που θέλετε να αλλάξετε και όχι στα αρνητικά που κάνετε.