Υλικά για 4 μερίδες

12 μεγάλα λευκά μανίταρα (φρέσκα)
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκ. σκόρδο σπασμένη
1 φέτα μπέικον ψιλοκομμένη
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά φλωρίνης ψιλοκομμένη
200 γρ. τυρί της προτίμησής σας
½ φλ. γραβιέρα τριμμένη
αλάτι, πιπέρι
σαλάτα εποχής για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Καθαρίστε τα μανιτάρια καλά και ψιλοκόψτε το κοτσάνι τους. Ζεστάνετε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ροδίστε το ψιλοκομμένο μπέικον. Έπειτα αφαιρέστε το και κρατήστε το για το πρωινό σας τοστ. Για τη συγκεκριμένη συνταγή θέλουμε μόνο την πλούσια γεύση που θα αφήσει στο τηγάνι.
Προσθέστε το ελαιόλαδο και το σπασμένο σκόρδο στο τηγάνι. Σοτάρετε για 1 λεπτό και αφαιρέστε το σκόρδο. Δυναμώστε την φωτιά και σοτάρετε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια για λίγα λεπτά, μέχρι να απορροφήσουν όλα τα υγρά τους. Προσθέστε έπειτα την ψιλοκομμένη πιπεριά και σοτάρετε για 1 λεπτό. Αποσύρετε από την φωτιά.
Αφήστε την στεγνή σας γέμιση να κρυώσει. Προσθέστε κατόπιν το τυρί και το μαϊντανό καθώς και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Δοκιμάστε αν χρειάζεται αλάτι και αλατίστε σύμφωνα με την προτίμησή σας.
Με ένα κουτάλι ισομοιράστε την γέμιση σε όλα τα μανιτάρια. Βάλτε τα έπειτα σε λαδωμένο ταψί.
Ψήστε στους 170 βαθμούς σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στην μεσαία σχάρα για περίπου 20 λεπτά. Το τελευταίο πεντάλεπτο, πασπαλίστε με την τριμμένη γραβιέρα και συνεχίστε το ψήσιμο μέχρι να λιώσει εντελώς. Σερβίρετε με σαλάτα εποχής.