Υλικά για 4 μερίδες

2 κ.σ. βούτυρο με χαμηλά λιπαρά

4 χοιρινά παϊδάκια χωρίς το κόκαλο

3 κ.σ. μαύρη ζάχαρη

1 κ.γ. κανέλλα σε σκόνη

½ κ.γ. μοσχοκάρυδο σε σκόνη

¼ κ.γ. αλάτι

4 ξινόμηλα μεσαίου μεγέθους, κομμένα σε λεπτές φέτες

2 κ.σ. χοντροκομμένα καρύδια πεκάν

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεστάνετε 1 κ.σ. βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα παϊδάκια και μαγειρέψτε τα για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά. Ταυτόχρονα σε ένα μικρό μπολ αναμείξτε τη ζάχαρη, την κανέλλα, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι. Απομακρύνετε τα παϊδάκια από το τηγάνι και σκεπάστε τα για να παραμείνουν ζεστά. Προσθέστε τα μήλα, τα καρύδια και το μείγμα των μπαχαρικών μαζί με το υπόλοιπο βούτυρο στο τηγάνι. Ανακατέψτε τα ενώ βράζουν, μέχρι τα μήλα να μαλακώσουν. Περιχύστε τα παϊδάκια και σερβίρετε.