1. Κάτω σκύλος (Adho mukha svanasana)

Σε αυτή τη στάση προσέξτε να αφήσετε ελεύθερο τον αυχένα. Τα πόδια και τα χέρια είναι στο εύρος περίπου της λεκάνης. Μακρύνετε τη σπονδυλική στήλη και αποσυμπιέστε όλη την πλάτη και τη μέση από οποιοδήποτε βάρος νιώθετε.

2. Πάνω σκύλος (Urdhva mukha svanasana)

Απευθείας μπείτε στην επόμενη άσανα που είναι ο πάνω σκύλος. Απομακρύνετε τους ώμους από τα αφτιά και αφήστε και εδώ τον αυχένα ελεύθερο χωρίς καμία πίεση. Απλώστε όμορφα το στήθος και ανοίξτε τον θώρακα. Προσπαθήστε και εδώ να μακρύνετε τη σπονδυλική σας στήλη.

3. Κόμπρα (Bhujangasana)

Στη στάση της κόμπρας το σώμα κατεβαίνει χαμηλά και τα πόδια ακουμπάνε στο πάτωμα. Το ηβικό οστό μπορεί να ακουμπάει και αυτό στο πάτωμα. Τα χέρια δεν είναι απαραίτητο να είναι τεντωμένα τελείως. Προσπαθήστε να τα τεντώσετε μέχρι αυτό το σημείο που οι ώμοι δεν ανεβαίνουν ψηλά. Και εδώ ο θώρακας ανοίγει αρκετά.

4. Μωρό (Balasana)

Μείνετε στη στάση του μωρού για 10 αναπνοές τουλάχιστον. Διώξτε όλες τις έγνοιες σας και αισθανθείτε και πάλι παιδί. Μακρύνετε τα χέρια σας όσο μπορείτε περισσότερο. Αν σας βολεύει καλύτερα, μπορείτε να ανοίξετε τα γόνατά σας και να βαθύνετε ακόμα πιο πολύ στην άσανα.

5. Λωτός (Padmasana)

Ολοκληρώστε την πρακτική σας με τη στάση του λωτού. Αν σας είναι εξαιρετικά δύσκολος ο λωτός, αφήστε τα πόδια σας σε ένα απλό οκλαδόν. Κλείστε απαλά τα μάτια και εστιάστε για λίγο στην αναπνοή σας. Αργά αργά οραματιστείτε τον εαυτό σας ευτυχισμένο και πλήρη. Ανακαλύψτε τις λεπτομέρειες αυτές που σας οδήγησαν στην ευτυχία. Βρείτε τι είναι αυτό που σας ολοκληρώνει. Μείνετε στον οραματισμό για λίγα λεπτά. Και ύστερα αφήστε την εικόνα να χαθεί και αφουγκραστείτε τι σας άφησε πίσω.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία την κυρία Μαρίκα Δασκαλάκη, δασκάλα της αυθεντικής παραδοσιακής γιόγκα