Ο τρόπος που περνάτε τις πρώτες ώρες που ξυπνάτε το πρωί μπορεί να δώσει ένα πολύ ιδιαίτερο τόνο στο υπόλοιπο της ημέρας σας, ο οποίος είναι πολύ πιθανόν να διαρκέσει και μέχρι το τέλος της. Για αυτό ακριβώς το λόγο είναι ιδιαίτερα σημαντικό να ξεκινάμε σωστά την ημέρα μας, διαδικασία που δεν περιλαμβάνει τις αγχωτικές σκέψεις ή τα μελλοντικά πιθανά σενάρια που μας γεμίζουν άγχος. Αντ’αυτού μπορείτε να δοκιμάσετε μπορείτε να ξεκινήσετε την ημέρα σας πιο θετικά, θα είστε σε θέση να αντιμετωπίσετε καλύτερα πιθανές δυσκολίες ή απρόοπτα που μπορεί να προκύψουν.

Πώς θα ξεκινήσετε θετικά την μέρα σας

Ορισμένοι τρόποι που μπορείτε να υιοθετήσετε άμεσα για να ξεκινήσετε την ημέρα σας σωστά, περιλαμβάνουν:

*Βάλτε μουσική

Η μουσικοθεραπεία έχει αποδειχθεί ότι μειώνει το άγχος και ότι έχει θετική επίδραση στην υγεία. Ακούγοντας μουσική καθώς ετοιμάζεστε και ξεκινάτε τη μέρα σας θα δημιουργήσει ένα θετικό κλίμα και μια χαλαρωτική αίσθηση γαλήνης ή και αίσθηση διασκέδασης, ανάλογα με το είδος που προτιμάτε. Η μουσική μπορεί να λειτουργήσει συμπληρωματικά σε ποικίλες δραστηριότητες, προσδίδοντας ένα αίσθημα γαλήνης στην πρωινή σας yoga ή και κινητοποιώντας σας στο πρωινό σας περίπατο.

*Χαλαρώστε στο ντους

Οι περισσότεροι που κάνουν ντους τα πρωινά, συνήθως βιάζονται για να ξεκινήσουν την ημέρα τους όσο το δυνατόν συντομότερα. Ωστόσο, η μέρα έχει ήδη ξεκινήσει, όποτε θα ήταν καλό να αφιερώσετε μερικά λεπτά στην περιποίηση σας. Αφήστε τους μυς σας να χαλαρώσουν για λίγο και σκεφθείτε όλες τις ευκαιρίες που έχετε σήμερα. Στην περίπτωση που κληθείτε να αντιμετωπίσετε κάποια δυσκολία, θυμηθείτε αυτό το αίσθημα γαλήνης και πληρότητας, καθώς θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας και να επιλύσετε τα προβλήματα πιο σύντομα και αποτελεσματικά.

*Φάτε ένα καλό πρωινό

Εάν η πρώτη κούπα καφέ αποτελεί και το πρωινό σας, τότε ίσως να πρέπει να το σκεφτείτε ξανά, αφού το πρωινό αποτελεί το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας, καθώς μας τροφοδοτεί με απαραίτητη ενέργεια για να ολοκληρώσουμε κάθε υποχρέωση. Ένα υγιεινό γεύμα το πρωί μπορεί να εξισορροπήσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και να σας δώσει τη ενέργεια που χρειάζεστε για να χειριστείτε το σωματικό και το ψυχικό στρες. Θα ήταν καλό το πρωινό σας να έχει τρόφιμα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, άφθονη πρωτεΐνη αλλά και πολλά φρούτα.