Προσπαθείτε να έχετε μια ισορροπημένη, υγιεινή διατροφή που σας τροφοδοτεί με όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, εξασφαλίζοντας παράλληλα απώλεια βάρους και τώρα σκέφτεστε να εντάξετε στη ζωή σας και τη γυμναστική προκειμένου να ενισχύσετε τη συνολική υγεία σας αλλά και το αδυνάτισμα. Ενώ πρόκειται για μια εξαιρετική απόφαση που αξίζει να τηρήσετε, το πρόβλημα εδώ είναι ότι αν είστε αρχάριοι -και καθόλου εξοικειωμένοι με τη γυμναστική- δεν ξέρετε από πού να αρχίσετε.

Ας δούμε, λοιπόν, όσα πρέπει να έχετε κατά νου αν ξεκινήσατε να γυμνάζεστε με σκοπό να χάσετε βάρος.

*Υιοθετήστε τον σωστό τρόπο σκέψης

Προτού ξεκινήσετε τη γυμναστική, είναι σημαντικό να καταλάβετε ότι πρόκειται για μια διαδικασία που -όπως και το αδυνάτισμα- απαιτεί υπομονή, επιμονή και συνέπεια από εσάς. Το μυστικό είναι να μην περιπλέκετε τα πράγματα περισσότερο από όσο χρειάζεται. Βρείτε μια ήπια μορφή γυμναστικής που σας ευχαριστεί και δώστε στο σώμα σας τον χρόνο να προσαρμοστεί.

*Το περπάτημα είναι η ιδανική μορφή γυμναστικής

Μπορεί να μην είναι η κορυφαία προπόνηση για να κάψετε θερμίδες, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το περπάτημα δεν μπορεί να ενισχύσει την απώλεια βάρους. Άλλωστε, ακόμη και μια ήπια μορφή γυμναστικής είναι πιο αποτελεσματική από το να μη γυμνάζεστε καθόλου. Παράλληλα, σας προσφέρει πολλά ακόμη οφέλη, όπως η ενίσχυση της δημιουργικότητας, η προώθηση της υγείας της καρδιάς και η βελτίωση της ισορροπίας σας.

*Βάλτε έναν βραχυπρόθεσμο στόχο

Τα μεγαλεπήβολα σχέδια είναι τέλεια, όταν όμως ξεκινάτε να γυμνάζεστε χρειάζεστε έναν βραχυπρόθεσμο στόχο που θα λειτουργήσει ως κίνητρο στην προσπάθειά σας. Βάλτε, λοιπόν, μικρούς στόχους που θα σας κρατούν σε εγρήγορση, όπως να βγαίνετε για περπάτημα 3 φορές την εβδομάδα ή την επόμενη φορά που θα βγείτε για περπάτημα να φτάσετε δύο τετράγωνα πιο μακριά.

*Οργανώστε τις προπονήσεις σας

Μια έξυπνη στρατηγική που μπορεί να σας φανεί εξαιρετικά χρήσιμη είναι να οργανώνετε εκ των προτέρων τις προπονήσεις σας (ακόμη και τις πιο σύντομες), έτσι όπως θα οργανώνατε μια συνάντηση με φίλους σας ή ένα επαγγελματικό ραντεβού. Με αυτόν τον τρόπο βάζετε τη γυμναστική σε προτεραιότητα και τη μετατρέπετε σε σταθερή συνήθεια.

*Μην επαναπαύεστε

Ενώ είναι σημαντικό να ακούτε το σώμα σας και να μην πιέζετε υπερβολικά τον εαυτό σας, καλό θα ήταν να προσπαθείτε συνεχώς να βελτιώνεστε. Να περπατήσετε για μερικά λεπτά με πιο έντονο ρυθμό, να κάνετε μια μεγαλύτερη διαδρομή ή να γυμνάζεστε περισσότερες φορές μέσα στην εβδομάδα. Έτσι, θα κρατήσετε τις προπονήσεις σας συναρπαστικές και θα ενισχύσετε την απώλεια βάρους.