Οι γιορτές έχουν φτάσει στο τέλος τους και ενδεχομένως να προσπαθείτε και εσείς να επανέλθετε στις πιο ισορροπημένες διατροφικές συνήθειες. Ωστόσο, πολλά είναι τα πλάνα διατροφής που μπορεί να σας αφήσουν πεινασμένους, γεγονός που μπορεί να σας δυσκολέψει αν προσπαθείτε να χάσετε τα κιλά των γιορτών.

Πώς θα χάσετε τα κιλά των γιορτών

Ακολουθούν ορισμένοι τρόποι για να χάσετε βάρος μέσω της υγιεινής διατροφής, στοχεύοντας παράλληλα:

  • Στην μείωση της έντονης πείνας ή όρεξης.
  • Στην σύντομη απώλεια βάρους.
  • Στην βελτίωση της μεταβολικής σας υγείας.

*Περιορίστε τους εξευγενισμένους υδατάνθρακες

Ένας τρόπος να χάσετε βάρος γρήγορα είναι να μειώσετε τα σάκχαρα και τα άμυλα ή τους υδατάνθρακες. Αυτό μπορεί να συμβαίνει με ένα πρόγραμμα κατανάλωσης χαμηλών υδατανθράκων ή μειώνοντας τους εξευγενισμένους υδατάνθρακες και αντικαθιστώντας τους με δημητριακά ολικής αλέσεως.

Όταν το κάνετε αυτό, τα επίπεδα πείνας σας μειώνονται και γενικά θα καταφέρετε να καταναλώνετε λιγότερες θερμίδες. Με ένα πρόγραμμα κατανάλωσης χαμηλών υδατανθράκων, θα χρησιμοποιήσετε την καύση αποθηκευμένου λίπους για ενέργεια αντί για υδατάνθρακες κι έτσι τα επίπεδα λίπους θα μειωθούν, διατηρώντας την μυϊκή σας μάζα.

*Πρωτεΐνη, καλά λιπαρά και λαχανικά

Κάθε ένα από τα γεύματά σας πρέπει να περιλαμβάνει:

  • Μια πηγή πρωτεΐνης.
  • Καλά λιπαρά.
  • Λαχανικά.
  • Μια μικρή μερίδα σύνθετων υδατανθράκων, όπως τα προϊόντα ολικής αλέσεως.

Η κατανάλωση συνιστώμενης ποσότητας πρωτεΐνης είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της υγείας και της μυϊκής σας μάζας ενώ χάνετε βάρος. Ερευνητικά δεδομένα επισημαίνουν ότι η κατανάλωση επαρκούς πρωτεΐνης μπορεί να βελτιώσει τους καρδιομεταβολικούς παράγοντες κινδύνου, την όρεξη και το σωματικό βάρος.

Μην φοβάστε να γεμίσετε το πιάτο σας με φυλλώδη πράσινα λαχανικά. Είναι γεμάτα με θρεπτικά συστατικά και μπορείτε να τρώτε πολύ μεγάλες ποσότητες χωρίς να αυξάνετε σημαντικά τις θερμίδες και τους υδατάνθρακες.

Μην ξεχνάτε τα καλά λιπαρά, καθώς το σώμα σας εξακολουθεί να χρειάζεται υγιή λίπη, ανεξάρτητα ανεξάρτητα από το πλάνο διατροφής που θα επιλέξετε. Το ελαιόλαδο και το λάδι αβοκάντο είναι εξαιρετικές επιλογές για να συμπεριλάβετε στο πρόγραμμα διατροφής σας.

*Κινηθείτε

Η γυμναστική, αν και δεν αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την απώλεια βάρους, μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος πιο γρήγορα. Η άρση βαρών έχει ιδιαίτερα καλά οφέλη. Σηκώνοντας βάρη, θα κάψετε πολλές θερμίδες και θα αποτρέψετε την επιβράδυνση του μεταβολισμού σας, κάτι που αποτελεί κοινή ανεπιθύμητη ενέργεια της απώλειας βάρους.

Εάν τα βάρη δεν αποτελούν επιλογή, μπορείτε να δοκιμάσετε το cardio όπως το περπάτημα, το τζόκινγκ, το τρέξιμο, η ποδηλασία ή το κολύμπι, καθώς είναι ιδιαίτερα ευεργετικά για την απώλεια βάρους και την γενική υγεία.