Αν το τέλος κάθε ημέρας σάς βρίσκει εξουθενωμένους και χωρίς την παραμικρή διάθεση να σηκωθείτε από τον καναπέ -πόσο μάλλον να γυμναστείτε- , μια πολύ καλή λύση είναι να ξεκινήσετε την πρωινή γυμναστική. Μπορεί να κουράζεστε και μόνο που το σκέφτεστε, αξίζει όμως να το δοκιμάσετε. Άλλωστε, ο τρόπος που ξεκινάτε το πρωινό σας θέτει τις βάσεις για το πώς θα εξελιχθεί η ημέρα σας.

Η πρωινή γυμναστική θα σας βοηθήσει να «ξεπιαστείτε» από τον ύπνο και να επαναφέρετε την κίνηση στο σώμα σας. Επιπλέον, η άσκηση μειώνει τα επίπεδα των ορμονών του στρες, όπως η αδρεναλίνη και η κορτιζόλη και διεγείρει την παραγωγή ενδορφινών, χημικών που λειτουργούν ως φυσικά ενισχυτικά της διάθεσης. Έτσι, τα πρωινά σας θα ξεκινούν με ενέργεια και καλή διάθεση.

Μάλιστα, όταν η πρωινή γυμναστική πραγματοποιείται σε εξωτερικό χώρο σάς δίνει τη δυνατότητα να αυξήσετε και τη βιταμίνη D στον οργανισμό σας.  Η βιταμίνη D (γνωστή και ως «η βιταμίνη του ήλιου», αφού συντίθεται στον οργανισμό κυρίως κατά την έκθεση στον ήλιο) είναι απαραίτητη για την πρόληψη της οστεοπόρωσης και τη διατήρηση ενός γερού σκελετού, ενώ παράλληλα συμμετέχει και στο μηχανισμό της όρασης. Αν έχετε λοιπόν τη δυνατότητα να γυμναστείτε το πρωί σε εξωτερικό χώρο, ακόμη καλύτερα.

Πώς θα ξεκινήσετε την πρωινή γυμναστική

Ρυθμίστε το ξυπνητήρι σας μια ώρα νωρίτερα, ρίξτε λίγο νερό στο πρόσωπό σας και φορέστε τα αθλητικά σας. Αν και τις πρώτες φορές η γυμναστική μπορεί να σας φαίνεται σαν… βασανιστήριο, σταδιακά θα γίνει η αγαπημένη σας συνήθεια. Δοκιμάστε λοιπόν το παρακάτω workout, το οποίο διαρκεί μόλις 15 λεπτά, περιλαμβάνει ασκήσεις stretching και δεν απαιτεί εξοπλισμό.

Δείτε το workout:

Ακολουθήστε το στο Google News