Τα βάρη και η γυμναστική για πολλή ώρα ή σε υψηλή ένταση, μπορούν να οδηγήσουν σε ένα ήπιο πιάσιμο την επόμενη μέρα και αυτό συνήθως είναι φυσιολογικό. Ωστόσο, αν νιώθετε διαρκώς πιασμένοι ενώ παράλληλα δεν μπορείτε καν να θυμηθείτε την τελευταία φορά που γυμναστήκατε, τότε πιθανότατα είναι η καθιστική ζωή αυτή που ευθύνεται για τις ενοχλήσεις σας.

Σκεφτείτε ότι όταν κινείστε, ο ιστός που περιβάλλει τις αρθρώσεις σας εκκρίνει ένα υγρό που λιπαίνει τις αρθρώσεις σας, επιτρέποντας στα οστά να κινούνται εύκολα. Όταν όμως σταματάτε να κινείστε για μεγάλα χρονικά διαστήματα – ας πούμε, κατά τη διάρκεια των 7-9 ωρών που κοιμάστε ή κατά τη διάρκεια της εργασίας σας σε γραφείο- η ακινησία μπορεί να οδηγήσει σε πιάσιμο και δυσκαμψία.

Ένας αποτελεσματικός τρόπος για να καταπολεμήσετε το πιάσιμο είναι το stretching, το οποίο προσφέρει πολλά οφέλη στο σώμα αλλά και το μυαλό σας όταν εκτελείται σωστά. Συγκεκριμένα, με το stretching οι κινήσεις σας αποκτούν το φυσιολογικό τους εύρος, αυξάνεται η ελαστικότητα των μυών σας, αυξάνεται η μυϊκή αίσθηση τόσο στους γυμνασμένους όσο και στους αγύμναστους μυς και ανακουφίζονται τα νεύρα που πιέζονται από βραχείς μυς και δημιουργούν πόνους.

Βάζοντας λοιπόν το stretching στην καθημερινότητά σας θα είστε σε θέση να ανακουφιστείτε από τις ενοχλήσεις που νιώθετε, να ηρεμήσετε το σώμα και το μυαλό σας και να περιορίσετε τις επιπτώσεις της καθιστικής ζωής. Φυσικά, καλό είναι να απευθυνθείτε στον γιατρό σας αν αντιμετωπίζετε έντονο πιάσιμο που δεν υποχωρεί.

Πρόγραμμα stretching για να καταπολεμήσετε το πιάσιμο: