Μπορεί οι άντρες να εστιάζουν τις προπονήσεις τους στην εκγύμναση των μπράτσων τους, οι περισσότερες γυναίκες όμως τείνουμε να αμελούμε αυτήν την περιοχή. Άλλωστε, τα χέρια μας κρύβονται καλά μέσα στα ζεστά πουλόβερ μας και αυτό μερικές φορές αρκεί για να ξεχάσουμε την ενδυνάμωσή τους. Έτσι, μπορεί να κάνουμε ασκήσεις που στοχεύουν στους γλουτούς, τα πόδια και την κοιλιά, αλλά να αφήνουμε τα χέρια μας… στη μοίρα τους.

Στην πραγματικότητα όμως, καθώς μεγαλώνουμε τα μπράτσα μας τείνουν να εμφανίζουν χαλάρωση και να προδίδουν την ηλικία μας. Ειδικά τώρα που πλησιάζει σιγά-σιγά η περίοδος που τα χέρια μας θα είναι περισσότερο εκτεθειμένα, είναι μια καλή ευκαιρία να εντάξουμε στη fitness ρουτίνα μας στοχευμένες ασκήσεις. Φυσικά, η γυμναστική από μόνη της δεν αρκεί για να δούμε διαφορά, όταν όμως συνδυάζεται με μια ισορροπημένη διατροφή μπορεί να κάνει «θαύματα» στο σώμα μας.

Η παρακάτω προπόνηση στοχεύει στην περιοχή των χεριών, δεν απαιτεί εξοπλισμό και διαρκεί μόλις δέκα λεπτά. Συμπεριλαμβάνοντας μερικές φορές την εβδομάδα αυτό το workout στις προπονήσεις μας, θα είμαστε σε θέση να δούμε σταδιακά βελτίωση στα χέρια μας. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε, λοιπόν, είναι να σηκωθούμε από τον καναπέ, να φορέσουμε τα αθλητικά μας και να πατήσουμε «play».

Δείτε το 10λεπτο workout: