Μερικές φορές το να απολαμβάνουμε τις αγαπημένες μας λιχουδιές ή το να περνάμε μια ημέρα ξαπλωμένοι στον καναπέ κάνοντας binge-watching μπορεί να είναι κάτι που έχουμε ανάγκη. Ωστόσο, όταν η ανεξέλεγκτη διατροφή και η σωματική αδράνεια γίνονται μια σταθερή κατάσταση, μπορεί να καταλήξετε να αισθάνεστε νωχελικοί και φουσκωμένοι, ενώ μακροπρόθεσμα θέτουν σε κίνδυνο την υγεία σας. Και επειδή η αρχή είναι συνήθως το πιο δύσκολο κομμάτι σε μια νέα προσπάθεια, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για να νιώσετε καλύτερα με το σώμα σας μέσα σε μόλις 24 ώρες. Στη συνέχεια, προσπαθήστε να ενσωματώσετε τις καλές αυτές συνήθειες στον τρόπο ζωής σας, ώστε να βελτιώσετε την ευεξία, τα επίπεδα ενέργειας αλλά και την αυτοπεποίθησή σας.

Επτά τρόποι να νιώσετε καλύτερα με το σώμα σας μέσα σε 24 ώρες

1. Κοιμηθείτε επαρκώς

Ο επαρκής και καλής ποιότητας ύπνος έχει συνδεθεί με βελτιωμένη ικανότητα απώλειας βάρους, μειωμένα επίπεδα κορτιζόλης και άγχους και βελτιωμένη συνολική υγεία. Βεβαιωθείτε λοιπόν ότι έχετε κλείσει τα πατζούρια και τα τζάμια, ώστε να μη διακόπτουν την ξεκούρασή σας το φως και οι θόρυβοι απ’ έξω, και κοιμηθείτε για 8-9 ώρες.

2. Πιείτε νερό μόλις ξυπνήσετε

Μετά τον ύπνο ο οργανισμός έχει ανάγκη από ενυδάτωση. Όταν πίνετε νερό το πρωί, ενισχύετε την ικανότητα των νεφρών σας να απομακρύνουν τις τοξίνες που έχουν συσσωρευτεί ενώ κοιμάστε. Φροντίστε να πίνετε νερό μόλις ξυπνήσετε αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

3. Κάντε διαλείμματα για stretching

Ειδικά αν εργάζεστε σε υπολογιστή, προσπαθήστε να κάνετε ένα σύντομο διάλειμμα κάθε μία ώρα, έστω και για πέντε λεπτά, ώστε να τεντωθείτε και να κινηθείτε. Το stretching θα σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε το πιάσιμο, να χαλαρώσετε το σώμα και το μυαλό σας και να περιορίσετε τις επιπτώσεις της καθιστικής ζωής.

4. Γυμναστείτε

Η γυμναστική είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να ιδρώσετε, να κάψετε θερμίδες και να αποκτήσετε περισσότερη ενέργεια. Βρείτε ένα workout που σας φαίνεται ευχάριστο ή βγείτε έξω για γρήγορο περπάτημα.

5. Μείνετε ενυδατωμένοι

Η επαρκής πρόσληψη υγρών είναι βασική προϋπόθεση για να ενισχύσετε την αποτοξίνωση του οργανισμού σας και να διατηρήσετε σταθερά τα επίπεδα ενέργειάς σας. Πιείτε νερό, πράσινο τσάι, μέντα και smoothies με φρέσκα φρούτα και λαχανικά.

6. Αποφύγετε το αλκοόλ

Το αλκοόλ γεμίζει τον οργανισμό σας τοξίνες, σας αφυδατώνει και σας φορτώνει με θερμίδες χωρίς να σας χορταίνει. Αποφύγετε λοιπόν την κατανάλωσή του.

7. Μη μένετε νηστικοί

Όταν νιώθετε φουσκωμένοι ή έχετε ενοχές για όλες εκείνες τις παχυντικές λιχουδιές που φάγατε το προηγούμενο βράδυ, μπορεί να σκεφτείτε ότι πρέπει να περιορίσετε όσο το δυνατόν περισσότερο την πρόσληψη τροφής. Ωστόσο, αυτή δεν είναι μια έξυπνη τακτική. Βάλτε στόχο να έχετε μικρά, συχνά γεύματα και εστιάστε στην κατανάλωση άπαχης πρωτεΐνης, φρέσκων φρούτων, λαχανικών και ξηρών καρπών.