Πόσες ημέρες έχεις να βάλεις τα αθλητικά σου; Όσες κι αν είναι – ή ακόμη και αν μετριούνται πλέον σε μήνες – δεν χρειάζεται να απελπίζεσαι. Οι περισσότεροι περνάμε περιόδους που βρίσκουμε ή χάνουμε το κίνητρό μας και μετά από τόσους μήνες lockdown, στους οποίους η γυμναστική… πρωταγωνίστησε, δεν είναι παράλογο να έχεις «πέσει» λίγο. Ώρα να δούμε και πώς… θα σηκωθείς!

Βάλε τη φόρμα σου

Με το που θα ανοίξεις τα μάτια σου το πρωί – ή με το που θα επιστρέψεις από τη δουλειά το βράδυ – φόρεσε τη φόρμα και τα αθλητικά σου. Θα σε βάλει αμέσως στο mood.

Θυμήσου την αίσθηση

Ναι, μπορεί πριν γυμναστείς να βαριέσαι. Όμως θυμάσαι πόσο ωραία είναι μετά, όταν έχεις καταφέρει να ολοκληρώσεις εκείνο το δύσκολο σετ και ξαφνικά αισθάνεσαι να έχεις ξυπνήσει και να έχεις γεμίσει ενέργεια;

Πειραματίσου

Ίσως δεν είσαι από τους ανθρώπους που αντέχουν να κάνουν διαρκώς τα ίδια και τα ίδια. Δοκίμασε διαφορετικά προγράμματα ή και εντελώς διαφορετικούς τύπους άσκησης και μπορεί να διαπιστώσεις ότι προπονείσαι συχνότερα.

Διάλεξε τις μέρες που θα… αδράξεις

Δεν είναι ανάγκη να γυμνάζεσαι καθημερινά. Πέντε μέρες την εβδομάδα είναι εξαιρετική απόδοση – αλλά και οι τρεις δεν είναι καθόλου άσχημες. Δώσε ραντεβού με τον εαυτό σου και φρόντισε να μην σε στήσεις!

Βρες τη σωστή παρέα

Ο κολλητός ή η κολλητή σου που λατρεύει το τρέξιμο ή τα βάρη, μπορεί να σε παρασύρει κι εσένα στους ρυθμούς του ή της.

Βελτίωσε και τη διατροφή σου

Οι επεξεργασμένες και λιπαρές τροφές κάνουν το σώμα σου να μπαίνει σε λήθαργο – άρα και να μην έχει καμιά όρεξη για γυμναστική. Το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή για να βελτιώσεις τη διατροφή σου.