Το να παρακινήσουμε τον εαυτό μας για να κινηθούμε μόλις ξυπνήσουμε μπορεί να αποτελεί πραγματική πρόκληση, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για γυμναστική.

Η καλύτερα ώρα για γυμναστική

Ωστόσο, εξίσου δύσκολη είναι και η προπόνηση που πρέπει να κάνουμε στο τέλος της ημέρας. Έτσι, εάν πρόκειται να προπονηθούμε, τότε θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι μεγιστοποιούμε τα οφέλη για την υγεία.

Σύμφωνα με τον ειδικό στον τομέα του fitness Vinny Lewis-Jamerson, η καλύτερη ώρα της ημέρας για να γυμναστούμε είναι αφού ξυπνήσουμε το πρωί. «Τα επίπεδα τεστοστερόνης μας είναι έως και 30% υψηλότερα το πρωί», εξηγεί ο Vinny Lewis-Jamerson.

«Και με την τεστοστερόνη που βοηθά στην ανάπτυξη της μυϊκής ανάπτυξης και προσαρμογής, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να γυμνάζεστε την σωστή ώρα της ημέρας για μέγιστα αποτελέσματα» επισημαίνει.

Ισχύει και για τα δύο φύλα;

Αποδεικνύεται επίσης ότι ισχύει και για τα δύο φύλα: «Για τους άνδρες, αυξάνεται η ικανότητα αύξησης της μυϊκής μάζας και για τις γυναίκες, η τεστοστερόνη θα επιταχύνει την προσαρμογή του άπαχου τόνου και της μυϊκής μάζας. Αυτό σημαίνει ότι ασκείστε πιο αποτελεσματικά».

Επιπλέον, υπάρχει ένας απλός τρόπος για να κάνετε την προπόνησή σας πιο αποτελεσματική και να κάψετε περισσότερο λίπος.

«Τα αποθέματά μας σε υδατάνθρακες βρίσκονται στα πιο χαμηλά επίπεδα το πρωί (έχουμε καταναλώσει το μεγαλύτερο μέρος της κατά τη διάρκεια της νύχτας επισκευάζοντας τους ιστούς και τους μυς μας), οπότε, εάν αποφύγετε τους υδατάνθρακες πριν από την πρωινή σας προπόνηση, το σώμα σας  περισσότερο τείνει να κάψει λίπος, αντί για υδατάνθρακες ως καύσιμο.

Μάλιστα, πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τα Πανεπιστήμια του Bath και του Μπέρμιγχαμ και δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism φαίνεται να υποστηρίζει αυτά τα ευρήματα.