Οι παλιοί έλεγαν ότι το ξύδι καταστρέφει πρώτα το δοχείο μέσα στο οποίο βρίσκεται. Θέλοντας να πουν, ότι ο συσσωρευμένος θυμός μάς κάνει κακό.

Και είχαν απόλυτο δίκιο. Φυσικά, ο καλύτερος τρόπος να ξεφορτωθούμε αυτό το ενοχλητικό συναίσθημα είναι αντιμετωπίζοντας τα προβλήματα που τον προκαλούν, όμως αυτό όπως πολύ καλά ξέρουμε δεν είναι πάντα εφικτό.

Και μπορεί η ψυχοθεραπεία να μπορεί να κάνει θαύματα στη διαχείριση των συναισθημάτων μας, όμως δεν κάνει κακό να βοηθάμε λίγο την κατάσταση φροντίζοντας να ξεσπάμε μέσα στην καθημερινότητά μας.

Ο καλύτερος τρόπος να το κάνουμε, πλην της συζήτησης, είναι η γυμναστική. Κάθε μορφή άσκησης μας βοηθά να αισθανθούμε πιο ήρεμοι, όμως οι παρακάτω έχουν ακόμη πιο ευεργετικές ιδιότητες για την ψυχολογία μας.

Τα είδη άσκησης που θα σας βοηθήσουν να ξεσπάσετε:

Μποξ


Δεν είναι αυτό που νομίζεις. Δεν θα αισθανθείς καλύτερα επειδή παλεύεις με κάποιον άλλο – ούτε καν επειδή χτυπάς τον σάκο. Ως άσκηση που εμπλέκει όλο σου το σώμα, αλλά και το μυαλό (περιλαμβάνει αρκετή στρατηγική) το μποξ όχι απλώς θα σε δυναμώσει και θα σε βοηθήσει να αδυνατίσεις σε περίπτωση που το θέλεις, αλλά θα σε κάνει και να ιδρώσεις πολύ. Στο τέλος θα αισθάνεσαι πιο ήρεμος ή ήρεμη.

Σχοινάκι


Πάμε σε κάτι που με την πρώτη ματιά φαντάζει εντελώς αντίθετο με την πυγμαχία, αλλά στην πράξη αποτελεί μια πολύ έντονη μορφή σωματικής άσκησης που σε βοηθά να ξεσπάσεις τα νεύρα σου. Εκτός από το σώμα σου, κινητοποιεί και το μυαλό σου που δίνει προσοχή στο να μην μπερδευτείς στο σχοινάκι και πέσεις, με αποτέλεσμα να μην σκέφτεται πια εμμονικά τα πράγματα που σε έκαναν να θυμώσεις.

Γιόγκα

Εδώ τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα. Η γιόγκα έχει έτσι κι αλλιώς στόχο να σε κάνει να αισθανθείς ηρεμία και γαλήνη και, εκτός από τις κινήσεις, η ήρεμη ατμόσφαιρα που επικρατεί στα studio κάνει και εσένα να αισθανθείς μεγαλύτερη ηρεμία.

Τρέξιμο

Έχεις ακούσει για το runner’s high. Σκέψου πόσο καλύτερα θα σε κάνει να νιώσεις αν το απολαύσεις ενώ έχεις νεύρα. Δες το σαν να τρέχεις… μακριά από τα προβλήματά σου.

Διαλειμματική άσκηση υψηλής έντασης

Γρήγοροι ρυθμοί, πολύς ιδρώτας, έντονες ασκήσεις. Αντί να σκέφτεσαι πόσο σε αδικήσανε, θα συγκεντρωθείς στο να… μην πεθάνεις από την κούραση.