Πλούσιος σε βιταμίνες C και Β6 αλλά και φυτικές ίνες, ο ανανάς αποτελεί ιδανικό σνακ για την περίοδο της εγκυμοσύνης. Τα φρούτα είναι ένα σημαντικό μέρος της ιδανικής διατροφής στην εγκυμοσύνη, επισημαίνει η δρ. Shaista Waheed. Τροφοδοτούν το μωρό σας με μέταλλα και βιταμίνες που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξή τους.

Μπορώ να φάω ανανά στην εγκυμοσύνη;

Μπορεί να έχετε ακούσει ότι ο ανανάς μπορεί να προκαλέσει αποβολή, αλλά δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν αυτόν τον ισχυρισμό. «Αυτός είναι ένας κοινός μύθος, που πιθανόν σχετίζεται με το γεγονός ότι ο ανανάς περιέχει βρωμελίνη, ένα πεπτικό ένζυμο» εξηγεί ο Brianne Thompson, διαιτολόγος που ειδικεύεται στην προγεννητική θρέψη.

Η βρωμελίνη έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει τον κίνδυνο αποβολής, αλλά η ποσότητα που υπάρχει στον ανανά είναι τόσο χαμηλή, που δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. «Στην πραγματικότητα, το μεγαλύτερο μέρος της βρωμελίνης που βρίσκεται στον ανανά βρίσκεται στον πυρήνα, τον οποίο δεν τρώμε ούτως ή άλλως» επισημαίνει ο Brianne Thompson.

Ενώ δεν πρέπει να έχετε ανανά για πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό, η κατανάλωση ανανά με μέτρο μπορεί να είναι ωφέλιμη για την υγεία.

Πώς μας ωφελεί

Ο ανανάς έχει πολλές χρήσιμες ιδιότητες που συμβάλλουν σε μια υγιή εγκυμοσύνη.

Αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες

Η μικρή ποσότητα του πεπτικού ενζύμου, της βρωμελίνης που βρίσκεται στον ανανά έχει πραγματικά οφέλη, συμπεριλαμβανομένων των αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων.

Πηγή φυτικών ινών

Ο ανανάς είναι επίσης μια καλή πηγή φυτικών ινών. «Αυτό βοηθά στην καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας, ένα συνηθισμένο παράπονο εγκυμοσύνης» επισημαίνει ο Brianne Thompson.

Σας κρατά ενυδατωμένη

Είναι σημαντικό να αποφύγετε την αφυδάτωση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και ο ανανάς αποτελείται από νερό κατά το 87%.