Δεν είναι τυχαίο ότι το νερό χαρακτηρίζεται πηγή ζωής, αφού είναι το δεύτερο απαραίτητο συστατικό για τη ζωή μας μετά το οξυγόνο. Τα οφέλη της επαρκούς ενυδάτωσης είναι πολλά και σημαντικά, μιας και το νερό συμμετέχει στη δομή αλλά και στη μεταφορά των θρεπτικών συστατικών, στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος, στη σύσταση του αίματος, αλλά και στην προστασία διαφόρων ιστών του σώματος. Μάλιστα, η επαρκής κατανάλωση νερού είναι ιδιαίτερα σημαντική κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης σας.

Γιατί πρέπει να πίνετε περισσότερο νερό στην εγκυμοσύνη

Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς αποστέλλονται στο έμβρυό σας όλα τα καλά συστατικά στις προγεννητικές βιταμίνες και τα υγιεινά τρόφιμα που καταναλώνετε πιστά κάθε ημέρα; Όλα ξεκινούν με το νερό, το οποίο βοηθά το σώμα σας να απορροφήσει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και να μεταφέρει βιταμίνες, μέταλλα και ορμόνες στα κύτταρα του αίματος. Είναι αυτά τα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά κύτταρα αίματος που φτάνουν στον πλακούντα και τελικά στο μωρό σας – όλα με τη βοήθεια του νερού.

Πόσο νερό πρέπει να πίνετε καθημερινά όταν είστε έγκυος

Θα χρειαστείτε περισσότερο νερό από όσο πριν την εγκυμοσύνη σας προκειμένου να εξασφαλίσετε την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού σας. Αν και η κατανάλωση νερού ποικίλλει ανάλογα με το μέγεθος του σώματός σας, το πόσο δραστήρια είστε και ούτω καθεξής, ο γενικός κανόνας είναι ότι στην εγκυμοσύνη χρειάζεστε καθημερινά περίπου 9-11 ποτήρια υγρά (7-11 από αυτά να είναι νερό).

Ωστόσο, φροντίστε να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για το τι λειτουργεί για εσάς και την κατάστασή σας.

Προσπαθήστε να πίνετε νερό καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας αντί να πίνετε μεγάλη ποσότητα λίγες φορές την ημέρα, αφού αυτό θα σας αφήσει να αισθάνεστε άβολα φουσκωμένη. Επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι δεν συνηθίζουν να πίνουν αρκετά υγρά, γεμίζοντας 1-2 μπουκάλια νερό κάθε πρωί και διατηρώντας τα κοντά σας όλη την ημέρα, θα είστε σε θέση να θυμάστε την ενυδάτωσή σας.

Επίσης, φροντίστε να πίνετε νερό μετά τη σωματική άσκηση, ώστε να αναπληρώνετε τα υγρά που χάσατε. Έχετε επίσης κατά νου ότι εάν αισθάνεστε δίψα, είναι ένα σημάδι ότι το σώμα σας έχει ήδη ξεκινήσει να αφυδατώνεται.

Ακολουθήστε το στο Google News