Οι γιορτές σε συνδυασμό με την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού είναι αρκετά πιθανό να σας έχουν αφήσει χωρίς την παραμικρή διάθεση να επισκεφθείτε το γυμναστήριο, ακόμη κι αν απέχει λίγα λεπτά από το σπίτι σας. Φυσικά, δεν πρόκειται να σας κρίνουμε, αλλά να σας ενθαρρύνουμε να συνεχίσετε τη γυμναστική, χωρίς καν να βγείτε από το σπίτι σας.

Το workout που θα δείτε παρακάτω διαρκεί 30 λεπτά και σας βοηθάει να δουλέψετε όλες τις μεγάλες μυϊκές σας ομάδες και να κάψετε σημαντικό αριθμό θερμίδων. Αν μάλιστα εντάξετε το πρόγραμμα γυμναστικής στην καθημερινότητά σας θα είστε σε θέση να σμιλέψετε σταδιακά όλο το σώμα σας και παράλληλα να διευκολύνετε το αδυνάτισμά σας.

Δείτε το πρόγραμμα:

Να θυμάστε ότι…

  • Προτού ξεκινήσετε το workout είναι απαραίτητο να κάνετε προθέρμανση, ώστε να «ζεστάνετε» το σώμα σας, προετοιμάζοντας το καρδιοκυκλοφορικό, αλλά και το μυοσκελετικό σας σύστημα για τις όποιες επιβαρύνσεις θα δεχτεί στη συνέχεια.
  • ι διατατικές ασκήσεις – ή αλλιώς stretching– είναι εξίσου σημαντικές με την προθέρμανση. Οι διατάσεις θα πρέπει να γίνονται με τέτοιο τρόπο που οι μύες και οι τένοντες να αποκτούν την απαραίτητη ελαστικότητα ώστε οι ασκήσεις να γίνονται καλύτερα, αλλά και να αποφεύγονται οι τραυματισμοί. Οι διατάσεις πρέπει να γίνονται μετά την προθέρμανση και στο τέλος του προγράμματος, για να αποφεύγονται «πιασίματα».
  • Για την εκτέλεση του προγράμματος θα χρειαστείτε βαράκια, ωστόσο δεν χρειάζεται να αποθαρρύνεστε αν δεν έχετε τον κατάλληλο εξοπλισμό: Δύο μπουκάλια νερό λειτουργούν εξίσουν καλά.