Το καλύτερο πρωινό για εσάς μπορεί να εξαρτάται από διάφορους παράγοντες που υπερβαίνουν τη γεύση και την ευκολία, ανάλογα με το πόσο δραστήριοι ή χαλαροί είστε. Στην περίπτωση όμως, που στοχεύετε στην μείωση της χοληστερίνης, οι ειδικοί προτείνουν τα δημητριακά.

Και συγκεκριμένα τα δημητριακά από βρώμη ολικής άλεσης, καθώς σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Frontiers of Nutrition, μπορούν να συμβάλλουν στην μείωση της χοληστερίνης.

Δημητριακά ολικής VS χοληστερίνης

Τα δημητριακά βρώμης έχουν φυτικές ίνες που «προσδένονται» με τη χοληστερίνη στο πεπτικό σας σύστημα. Ως αποτέλεσμα, η διατροφική χοληστερόλη φεύγει με την κίνηση του εντέρου αντί να απορροφηθεί εκ νέου από το σώμα» μας εξηγούν οι ειδικοί.

Ωστόσο, «ακριβώς επειδή τα δημητριακά ολικής μπορούν να βοηθήσουν στη διαχείριση της χοληστερίνης, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και τα μοναδικά. Μια καλή ιδέα θα ήταν να συμπεριλάβετε στην διατροφή σας και άλλα τρόφιμα, όπως φρούτα και λαχανικά πλούσια σε φυτικές ίνες» μας λένε οι ειδικοί.

Αυτά θα τονώσουν την υγεία σας, σε πολλά και διαφορετικά επίπεδα.

Για να βεβαιωθείτε ότι καταναλώνετε μια ποικιλία θρεπτικών συστατικών, συνήθως δοκιμάστε να συνδυάζετε διαφορετικά φρούτα, ξηρούς καρπούς και σπόρους, που μπορείτε να προσθέσετε στα δημητριακά σας για να παρέχετε στο σώμα σας διαφορετικές βιταμίνες, μέταλλα, αντιοξειδωτικά και φυτοχημικά.

Ένα τέτοιο πρωϊνό σας χορταίνει αποτρέποντας τις ασθένειες και θωρακίζει την ανοσία του οργανισμού.