Όλοι τρώνε το ισοδύναμο τριών επιπλέον τσίζμπεργκερ την ημέρα από ό,τι παραδέχονται, ανεξάρτητα από το βάρος τους, αποκαλύπτουν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Έσσεξ. Σύμφωνα με την μελέτη, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τόσο οι υπέρβαροι όσο και οι αδύνατοι άνθρωποι έτρωγαν περίπου την ίδια ποσότητα, ανεξάρτητα από τον αριθμό στην ζυγαριά.

Μήπως δεν παραδέχεστε… 900 θερμίδες;

Οι ερευνητές έλαβαν υπόψη την ποσότητα ενέργειας που καίει ένα άτομο σε μια μέρα, με όλους να αναφέρουν περίπου 900 θερμίδες λιγότερες. Αν και το χάσμα στα αναφερόμενα γεύματα και την πραγματική πρόσληψη ήταν μεγαλύτερη στα υπέρβαρα ή παχύσαρκα άτομα, στην πραγματικότητα φαίνεται να «καίνε» περισσότερες θερμίδες από τα μη παχύσαρκα άτομα.

Τα ευρήματα έχουν δημοσιευθεί στο American Journal of Human Biology.

Το χάσμα μεταξύ της αναφερόμενης πρόσληψης και της πραγματικής δαπάνης ήταν μεγαλύτερο στους παχύσαρκους ενήλικες από τους ενήλικες με κανονικό βάρος, αλλά όχι επειδή είπαν ψέματα για το πόσο είχαν φάει, αλλά επειδή ξόδευαν πολύ περισσότερη ενέργεια κάθε μέρα από τους πιο αδύνατους συνομηλίκους τους.

«Τα μεγαλύτερα σώματα χρειάζονται περισσότερη ενέργεια κάθε ώρα της ημέρας και ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της σωματικής δραστηριότητας γιατί η μετακίνηση του βάρους είναι σκληρή δουλειά» εξηγούν οι ειδικοί.

Με τι ισοδυναμούν

Οι 900 θερμίδες, σύμφωνα με τους ειδικούς, ισοδυναμούν με τρία τσίζμπεργκερ, επτά πακέτα αλατισμένα πατατάκια, 18 μήλα ή και 300 τοματίνια.