Το πρωινό είναι ένα από τα πιο σημαντικά γεύματα στην καθημερινή μας διατροφή. Μας χαρίζει ενέργεια για να ξεκινήσουμε την ημέρα μας, ενισχύει τις πνευματικές και σωματικές μας αποδόσεις, μας κρατάει χορτάτους μέχρι το επόμενο γεύμα, συμβάλλει στον έλεγχο του βάρους μας αλλά και στην εύρυθμη λειτουργία του πεπτικού μας συστήματος. Κι ενώ γνωρίζουμε ότι για να είναι ισορροπημένο και θρεπτικό, θα πρέπει να περιλαμβάνει φρέσκες τροφές, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να είναι βαρετό ή… άνοστο. Οι μπισκοτένιες μπάρες βρώμης με σταφίδα είναι ιδανικές για μια απολαυστική και δυναμική αρχή.

Τι μας χαρίζουν

Είναι «πλούσιες» σε φυτικές ίνες από την βρώμη ενώ έχουν και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες από την κανέλα, που μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση των επιπτώσεων της χρόνιας φλεγμονής. Οι σταφίδες που περιλαμβάνονται σε αυτές, εκτός της γλυκιάς τους γεύσης, μας χαρίζουν τα πολύτιμα αντιοξειδωτικά.

Εκτός από τις σταφίδες, η συνταγή απαιτεί επίσης βούτυρο grass-fed (βιολογικό ή βούτυρο από ζώα τα οποία έχουν εκτραφεί αποκλειστικά με χόρτα), το οποίο είναι γεμάτο με βιταμίνες A, D και E. «Είναι εξαιρετικά υγιεινή επιλογή, καθώς περιέχει καλά λιπαρά και χαρίζει στις μπάρες λαχταριστή γεύση και υφή» μας λένε οι ειδικοί στον τομέα της διατροφής.

Tips & tricks για να τις πετύχετε

Για αρχή, για να είστε σίγουροι ότι οι μπάρες σας δεν θα κολλήσουν στο τηγάνι, αντί να τις βάλετε απευθείας σε αυτό, στρώστε μια λαδόκολλα και έπειτα τοποθετήστε τις. Καθαρισμός, σερβίρισμα χωρίς φασαρία και χωρίς ακαταστασία. Και το καλύτερο από όλα; Αυτή η εξαιρετικά εύκολη συνταγή μπορεί να γίνει μέσα σε λίγα λεπτά και δεν απαιτεί εξοπλισμό ψησίματος ή δυσεύρετα υλικά.

Επίσης μπορείτε να τα απολαύσετε με τον πρωινό σας καφέ ή με το απογευματινό σας τσάι το απόγευμα. Για πολλούς, που τις έχουν δοκιμάσει, πρόκειται για το αγαπημένο τους επιδόρπιο.

Πώς θα φτιάξετε τις μπισκοτένιες μπάρες

Για δέκα μερίδες θα χρειαστείτε:

1 φλ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλ βρώμη
1 κ.γλ. κανέλα
1/2 κ.γλ. μαγειρική σόδα
1/4 κ.γλ. αλάτι
1/2 φλ. βούτυρο, λιωμένο
2 αυγά
1/2 φλ μέλι
1 φλ σταφίδες
Τσιπς μαύρης σοκολάτας για επικάλυψη, προαιρετικά

Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς και στρώστε στο ταψί σας μια λαδόκολλα. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη βρώμη, την κανέλα, τη σόδα και το αλάτι. Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατεύετε το λιωμένο βούτυρο, τα αυγά και το μέλι μέχρι να ενσωματωθούν καλά.

Ανακατέψτε τα υγρά με τα στεγνά υλικά μέχρι να ενσωματωθούν. Στη συνέχεια, ανακατεύουμε τις σταφίδες μέχρι να ενσωματωθούν ομοιόμορφα. Πιέστε τη ζύμη στο ταψί σε ομοιόμορφη στρώση και ψήστε για 20-25 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει.

Εάν τα χρησιμοποιήσετε, λιώστε τα κομματάκια σοκολάτας στο φούρνο μικροκυμάτων και περιχύστε τα πάνω από τις μπάρες.