Το πρωινό είναι ένα από τα πιο σημαντικά γεύματα στην καθημερινή μας διατροφή. Μας χαρίζει ενέργεια για να ξεκινήσουμε την ημέρα μας, ενισχύει τις πνευματικές και σωματικές μας αποδόσεις, μας κρατάει χορτάτους μέχρι το επόμενο γεύμα μας και μας βοηθάει να ελέγχουμε καλύτερα το βάρος μας. Εάν όμως, έχετε βαρεθεί το ίδιο πρωινό καθημερινά και θέλετε να δοκιμάσετε κάτι νέο, τότε τα ξανθά μπράουνι κανέλας είναι η ιδανική επιλογή για εσάς.

Τι προσφέρουν τα ξανθά μπράουνι κανέλας

Υπάρχουν μερικά συστατικά στην συγκεκριμένη συνταγή που την κάνουν πιο πλούσια σε θρεπτικά συστατικά από τα δημητριακά και είναι κατάλληλη για πρωινό (ή για brunch ή ακόμα και για επιδόρπιο μετά το γεύμα σας). Το πρώτο είναι το αλεύρι ρεβιθιού, το οποίο σύμφωνα με διαιτολόγους είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες και πιο θρεπτικό από το παραδοσιακό επεξεργασμένο αλεύρι.

Ενώ το αλεύρι ρεβιθιού είναι η κύρια πηγή πρωτεΐνης σε αυτή τη συνταγή, το βούτυρο κάσιους και το γάλα της επιλογής σας θα προσθέσουν επίσης μερικά γραμμάρια πρωτεΐνης, ειδικά αν επιλέξετε σόγια ή άλλο γάλα με βάση τον αρακά. Γιατί όμως είναι τόσο σημαντικό να έχουμε πρωτεΐνη στο πρωινό;

Ένα από τα κυριότερα οφέλη της μεγάλης ποσότητας πρωτεΐνης στο πρωινό είναι ότι μπορεί να βοηθήσει να διατηρήσετε ισορροπημένες τις ορμόνες και το σάκχαρό σας, σύμφωνα με τους ειδικούς. Ως εκ τούτου, ένα πρωινό με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή κρίσεων ζάχαρης και διακυμάνσεων της διάθεσης κατά τη διάρκεια της ημέρας ενώ σας βοηθά να ενισχύσετε τα επίπεδα ενέργειάς σας και να χτίσετε άπαχη μυϊκή μάζα.

Τι να προσέξετε

Μερικές συμβουλές για να καταφέρετε να εκτελέσετε την συνταγή με επιτυχία, διατηρώντας την υψηλή διατροφική τους αξία περιλαμβάνουν:

  • Ενώ η ζάχαρη καρύδας μπορεί να είναι ένα πιο υγιεινό υποκατάστατο συγκριτικά με την συμβατική, θα πρέπει να προσέχετε την πρόσληψή σας.
  • Για να διατηρήσετε την περιεκτικότητα σε ζάχαρη όσο το δυνατόν χαμηλότερη, επιλέξτε γάλα χωρίς ζάχαρη.

Τι θα χρειαστείτε

2 αυγά
1/4 φλιτζάνι βούτυρο κάσιους
1/4 φλιτζάνι γάλα της επιλογής σας
1/3 φλιτζάνι βούτυρο, λιωμένο
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 1/4 φλιτζάνι αλεύρι ρεβιθιού
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη καρύδας
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/4 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι
Λίγα μπισκότα κανέλας

Για το topping

1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη καρύδας
3/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώστε μια λαδόκολλα σε ένα ταψάκι 8 x 8 ιντσών. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τα αυγά, το βούτυρο κάσιους, το γάλα, το βούτυρο και το εκχύλισμα βανίλιας μαζί. Ανακατεύουμε με αλεύρι ρεβιθιού, ζάχαρη καρύδας, μπέικιν πάουντερ και αλάτι. Διπλώνουμε μέσα θρυμματισμένα μπισκότα κανέλας.

Ρίξτε το μείγμα σας στο ταψί. Ψήνουμε για περίπου ένα τέταρτο μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που βάζουμε στο κέντρο. Πασπαλίστε με περισσότερη κανέλα ζάχαρη αν θέλετε και απολαύστε.