Οι Κυριακές δεν προορίζονται για μια σκληροπυρηνική προπόνηση που τροφοδοτεί την καρδιά. Είτε νιώθετε κουρασμένοι είτε απλά έχετε έναν πιο αργό ρυθμό, είναι καλό να έχετε κατά νου ότι η άσκηση δεν χρειάζεται πάντα να ισούται με υψηλά επίπεδα έντασης. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλές προπονήσεις που προσφέρουν μια ήπια γυμναστική η οποία εναρμονίζεται με την χαλαρή διάθεση της Κυριακής και οι οποίες ευνοούν την βαθύτερη σύνδεση με το σώμα σας απ’ ό,τι αν απλά πιέζατε τον εαυτό σας να κάνει ένα μάθημα spinning, παρά την επιθυμία του σώματός σας για πιο αργό ρυθμό.

Με αυτές τις ρουτίνες προπόνησης θα επιτύχετε τους fitness στόχους σας μέσα από μια χαλαρή διαδικασία

*Πηγαίντε μια βόλτα

Κάντε μια βόλτα σε ένα κοντινό πάρκο. Καθώς περπατάτε, τεντώνετε κατά διαστήματα τα χέρια σας στον ουρανό και αναπνέετε από το στομάχι σας. Εάν θέλετε, μπορείτε επίσης να κάνετε ένα σετ απλών ασκήσεων όταν φτάσετε στον προορισμό σας: όπως ένα σετ από 10  push-ups, για παράδειγμα.

*Κάντε μια ασυνήθιστη διάταση

Δοκιμάστε κάποιες διατάσεις για τις οποίες συνήθως δεν βρίσκετε χρόνο, όπως μια διάταση για τη χαλάρωση του ωλένιου νεύρου. Μπορείτε να κάνετε αυτή την κίνηση καθιστοί ή όρθιοι. Απλώστε τα χέρια σας στο πλάι για να δημιουργήσετε ένα Τ. Με τις παλάμες στραμμένες προς τα πάνω, απλώστε τα δάχτυλά σας προς τα κάτω στο πάτωμα για ένα δευτερόλεπτο και φέρτε τα πίσω. Είναι μια γρήγορη, αλλά ελεγχόμενη επανάληψη. Θα πρέπει να το νιώσετε αυτό στους καρπούς, τους ώμους και το λαιμό σας. Για ένα πρόσθετο πλεονέκτημα, γείρετε το κεφάλι σας προς τα πάνω και χαλαρώστε το σαγόνι σας.

*Κάντε μερικούς χαιρετισμούς στον ήλιο

Ένα σύνολο δυνατών χαιρετισμών στον ήλιο θα σας δώσει όλα όσα χρειάζεστε για να κινηθείτε. Μπορείτε να κάνετε έναν χαιρετισμό στον ήλιο ή περισσότερους – εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς. Το μόνο πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι να κινείστε με τον ρυθμό της δικής σας αναπνοής, ώστε να μην αισθάνεστε υπερβολικά καταβεβλημένοι από κάθε κίνηση.

*Δεσμευτείτε σε μόλις 10 λεπτά κίνησης

Βάλτε ένα χρονόμετρο για 10 λεπτά. Κατά τη διάρκεια αυτών των 10 λεπτών κάνετε όσο περισσότερους γύρους μπορείτε από τις ακόλουθες κινήσεις: 30 bicycle crunches, 20 γέφυρες γλουτών, 10 ανυψώσεις ποδιών από ύπτια θέση, 20 mountain climbers και 30 ραχιαίους superman. Θα είστε στο πάτωμα όλη την ώρα, αλλά αυτά τα 10 λεπτά σίγουρα θα ενεργοποιήσουν το μεταβολισμό σας.

*Εστιάστε στην κινητικότητα της πλάτης σας

Η διάταση της πλάτης σας με κάποια υποστήριξη είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να χαλαρώσετε και να απαλλαχθείτε από την πρώιμη δυσκαμψία που προκαλεί η πολύωρη εργασία σε καρέκλα. Για να το κάνετε αυτό απλά ξαπλώστε ανάσκελα πάνω σε ένα μπλοκ ή ένα στήριγμα γιόγκα. Η στάση αυτή θα βοηθήσει στη βελτίωση της κινητικότητας της θωρακικής σπονδυλικής στήλης, καθώς και στην αναπνευστική ικανότητα, χωρίς πολλή σωματική προσπάθεια.