Η γυμναστική από το σπίτι έχει πολλά καλά. Όχι μόνο γλιτώνουμε την μετακίνηση από και προς το γυμναστήριο αλλά προσαρμόζουμε τις προπονήσεις μας στο πρόγραμμά μας, μέσα από την άνεση του δικού μας ιδιωτικού χώρου. Μπορεί να μην έχετε τον φανταχτερό εξοπλισμό cardio που προσφέρει ένα γυμναστήριο, αλλά μπορείτε να κάνετε αερόβιες ασκήσεις μέσα και έξω από το σπίτι σας για να καταφέρετε να «κάψετε» θερμίδες και να κάνετε τον μεταβολισμό σας να δουλέψει πιο έντονα.

Μπορείτε να κάνετε οποιαδήποτε από αυτές πιο δύσκολη, επαναλαμβάνοντάς την για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και αυξάνοντας την ταχύτητά σας:

Προπόνηση cardio για αρχαρίους

Εάν είστε νέος στην άσκηση είτε προτιμάτε μια πιο καθιστική καθημερινότητα, αυτές οι ασκήσεις μπορούν να βοηθήσουν το σώμα σας να προσαρμοστεί στην φυσική δραστηριότητα.

Τι να κάνετε μέσα

Step ups: Εάν το σπίτι σας έχει σκάλες, μπορείτε να βάλετε τα πόδια σας στο ένα σκαλί και να δοκιμάσετε να ανέβετε στο επόμενο και με τα δύο. Αφού ολοκληρώσετε, επιστρέψτε στην αρχή και επαναλάβετε.

Βάδην επί τόπου: Μπορείτε να γίνετε δημιουργικοί με το βάδην επί τόπου. Εάν έχετε τραγούδια με γρήγορο ρυθμό που σας αρέσουν, μπορείτε να δημιουργήσετε μια λίστα αναπαραγωγής και να περπατήσετε στους διαφορετικούς ρυθμούς για 30 λεπτά.

Χορός: Επιλέξτε τα αγαπημένα σας χορευτικά τραγούδια, φτιάξτε την δική σας λίστα με επιτυχίες που λατρεύετε και φορέστε τα ακουστικά σας και χορέψτε. Ο χορός μπορεί να κάψει 90 έως 125 θερμίδες σε 30 λεπτά.

Τι να κάνετε έξω

Κυκλική προπόνηση: Μπορείτε να ρυθμίσετε τη δική σας κυκλική προπόνηση στην οποία κινείστε γρήγορα μεταξύ των ασκήσεων. Επιλέξτε 8-10 ασκήσεις, αναμειγνύοντας σύνθετες κινήσεις, όπως squats και pushups με κινήσεις καρδιο, όπως τζόκινγκ επί τόπου ή power jacks. Εκτελέστε κάθε άσκηση, τη μία μετά την άλλη, για 30-60 δευτερόλεπτα.

Επαναλάβετε για 1-3 κύκλους. Ολοκληρώστε την προπόνηση σας με ένα καλό cool down, όπως λίγο περπάτημα και διατάσεις.

Περπάτημα: Ξεκινήστε με 15 λεπτά περπάτημα και προχωρήστε σε μεγαλύτερες συνεδρίες, καθώς 2,5 ώρες περπάτημα την εβδομάδα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων κατά 30%.  Θα μπορούσατε να περπατήσετε στην αυλή σας ή ακόμα και στην γειτονιά σας.

Για ακόμα περισσότερα οφέλη μην ξεχνάτε να κουνάτε τα χέρια σας και να διατηρήσετε έναν γρήγορο ρυθμό.