Έχετε διαπιστώσει ποτέ ότι τσιμπολογάτε πιο συχνά όσο είστε στην δουλειά ή ότι τρώτε θερμιδικά σνακ που σας «φορτώνουν» θερμίδες; Εάν ναι, τότε δεν είστε οι μόνοι.

Κάπου ανάμεσα στο κέικ ή το κρουασάν που μπορεί να απολαύσετε μαζί με τον πρωινό σας καφέ και το απογευματινό σας διάλειμμα με το γλυκό που σας κέρασαν, μπορεί να «χάσατε» τα κίνητρά σας για μια πιο υγιεινή διατροφή ή τουλάχιστον να τα ξεχάσατε.

Τα καλά νέα; Έρευνες έχουν δείξει ότι οι απλές αλλαγές στο εργασιακό σας περιβάλλον και στην καθημερινή σας ρουτίνα μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα της διατροφής σας και να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

Διαβάστε επίσης: Σνακ: Οι «υγιεινές» τροφές που σας φορτώνουν περιττά κιλά

Πέντε απλά αλλά αποτελεσματικά βήματα που μπορείτε να κάνετε άμεσα για να τα καταφέρετε, περιλαμβάνουν:

«Ναι» στα φρούτα και «όχι» στο μπολ με τα ζαχαρωτά

Δοκιμάστε να απομακρύνετε από το χώρο σας ή από το γραφείο σας το μπολ με τα ζαχαρωτά ή άλλες ανθυγιεινές τροφές, που δεν σας προσφέρουν θρεπτικά συστατικά αλλά «κενές» θερμίδες. Αυτή η απλή κίνηση είναι αρκετή για να σας αποθαρρύνει από την κατανάλωσή τους.

Στην θέση τους μπορείτε να βάλετε μερικά φρούτα, τα οποία μπορείτε να καταναλώσετε ότι νιώθετε το αίσθημα της πείνας ή όταν θέλετε να ενισχύσετε τα επίπεδα της ενέργειάς σας.

Προσοχή με τον αυτόματο πωλητή στην δουλειά

Η έρευνα έχει επιβεβαιώσει κάτι που οι περισσότεροι από εμάς έχουμε αντιληφθεί διαισθητικά. Ενώ είναι εύκολο να αναζητήσουμε ένα σνακ στον αυτόματο πωλητή, συνήθως είναι γεμάτοι σε μεγάλο βαθμό με σνακ με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, αλάτι και θερμίδες και χαμηλή σε θρεπτική αξία.

Για αυτό εάν αισθανθείτε ότι πεινάτε, προσπαθήστε να το παραβλέψετε και στραφείτε σε πιο υγιεινές επιλογές όπως τα φρούτα.

Προγραμματίστε εκ των προτέρων

Ο προγραμματισμός των γευμάτων σας μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσει να αντισταθείτε στα comfort foods της δουλειάς. Εκτός από τα τακτικά σας γεύματα που μπορείτε να παίρνετε καθημερινά μαζί σας, μπορείτε να αποθηκεύσετε στο συρτάρι σας ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα και μπάρες granola.

Μπορείτε επιπλέον, να αφήσετε στο ψυγείο γιαούρτι, ωμά λαχανικά, φρέσκα φρούτα ή και τυρί χαμηλών λιπαρών σε στικ.

Μην τρώτε μόνοι στο γραφείο σας

Είναι σημαντικό να εστιάζετε στο φαγητό σας και όχι στην οθόνη του υπολογιστή σας, όταν τρώτε ενώ έρευνες αναφέρουν ότι το φαγητό με τους συναδέλφους μπορεί να αυξήσει τόσο τη συνεργατική συμπεριφορά όσο και τη συνολική απόδοση στην εργασία.

Εκτός από αυτά, συγκεντρώνεστε καλύτερα και απολαμβάνετε περισσότερο το φαγητό σας, ικανοποιώντας όχι μόνο τις θρεπτικές σας ανάγκες σας αλλά και την όρεξή σας.

Μην ξεχνάτε το νερό

Ακόμη και η ήπια αφυδάτωση μπορεί να επηρεάσει δυσμενώς τη μνήμη σας και να αυξήσει το άγχος και την κούραση, μειώνοντας την παραγωγικότητα και την απόδοσή σας ενώ ταυτόχρονα αυξάνεται η επιθυμία για συναισθηματικό φαγητό.

Κρατήστε δίπλα σας ένα μπουκάλι νερό για να μπορείτε να πίνετε όλες τις ώρες που εργάζεστε.