Γνωρίζουμε πόσο ευεργετική είναι η γυμναστική για την υγεία μας. Το τελευταίο διάστημα, ολοένα και πιο δημοφιλές έχει γίνει το περπάτημα μετά από κάθε γεύμα, καθώς έχει πολλά οφέλη συνολικά για διαφορετικές λειτουργίες του οργανισμού.

Μερικά από τα πιο σημαντικά, περιλαμβάνουν:

Περπάτημα μετά το φαγητό για βελτιωμένη πέψη

Ένα σημαντικό πιθανό όφελος που σχετίζεται με το περπάτημα μετά το φαγητό είναι η βελτίωση της πέψης. Η κίνηση του σώματος μπορεί να βοηθήσει την πέψη σας προάγοντας τη διέγερση του στομάχου και των εντέρων, προκαλώντας την ταχύτερη κυκλοφορία των τροφίμων, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Διαβάστε επίσης: Πέψη: Θα γίνει καλύτερη αν πιείτε καφέ μετά το γεύμα σας;

Επιπλέον, η χαμηλή έως μέτρια σωματική δραστηριότητα μετά το φαγητό μπορεί να έχει προστατευτική επίδραση στο γαστρεντερικό σωλήνα, σύμφωνα με έρευνες.

Στην πραγματικότητα, έχει βρεθεί σε έρευνες ότι προλαμβάνει ασθένειες όπως το πεπτικό έλκος, η καούρα, το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, η εκκολπωματίτιδα, η δυσκοιλιότητα και ο καρκίνος του παχέος εντέρου.

Καλύτερη διαχείριση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα

Ένα άλλο αξιοσημείωτο όφελος της βόλτας μετά το φαγητό είναι η βελτιωμένη διαχείριση του σακχάρου στο αίμα.

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για άτομα με διαβήτη τύπου 1 και 2, παθήσεις που βλάπτουν τον έλεγχο των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα, επειδή η άσκηση μετά το φαγητό μπορεί να αποτρέψει τις απότομες αυξομειώσεις, μειώνοντας έτσι την απαιτούμενη ποσότητα ινσουλίνης.

Σε έρευνα με άτομα με διαβήτη τύπου 2 αναφέρεται ότι το ελαφρύ περπάτημα για 10 λεπτά μετά από κάθε γεύμα ήταν καλύτερο από το περπάτημα για τριάντα λεπτά για την διαχείριση του σακχάρου στο αίμα.

Μειωμένος κίνδυνος καρδιακών παθήσεων

Για δεκαετίες, η σωματική δραστηριότητα έχει συνδεθεί με την υγεία της καρδιάς.

Πιο συγκεκριμένα, η τακτική άσκηση μπορεί να μειώσει την αρτηριακή σας πίεση και την LDL (κακή) χοληστερόλη, ενώ παράλληλα μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού ή καρδιακού επεισοδίου.

Σε έρευνα αναφέρεται ότι πολλές μικρές περίοδοι άσκησης κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να είναι καλύτερες από την συνεχόμενη συνεδρία για τη μείωση των τριγλυκεριδίων στο αίμα, παράγοντα κινδύνου για καρδιακές παθήσεις.

Μπορείτε να μιμηθείτε αυτό το μοτίβο κάνοντας βόλτες 5 έως 10 λεπτών μετά τα κύρια γεύματά σας όλη την ημέρα.