Η πολίτικη κουζίνα είναι από τις αγαπημένες μικρών και μεγάλων, χάρη στα πλούσια αρώματα και τις μοναδικές γεύσεις της, το κεμπάπ κατέχει περίοπτη θέση

Υλικά για 6 μερίδες

1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά

1/2 κιλό χοιρινό κιμά

1 αυγό

1 φλιτζάνι γαλέτα

2 κουταλάκια τσεμένι

1 κουταλάκι κύμινο

1 κουταλάκι πάπρικα

1 μεγάλο κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό

1/2 φλιτζανάκι ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Xτυπήστε στο μίξερ το κρεμμύδι, το σκόρδο, το λάδι, το αυγό, τα μπαχαρικά και το μαϊντανό. Προσθέστε στον κιμά το μείγμα του μίξερ και τη γαλέτα. Zυμώστε πολύ καλά τα υλικά και αφήστε τη ζύμη στο ψυγείο το λιγότερο μία ώρα. Πλάστε τα κεμπάπ στο χαρακτηριστικό μακρόστενο σχήμα τους και ψήστε τα στα κάρβουνα.

Mε το κεμπάπ το τραπέζι σας απαιτεί μάλλον μεζέδες παρά κύρια πιάτα, γι’ αυτό και προτείνουμε ποικιλία από σαλάτες. H σαντορινιά φάβα -συνοδευμένη με κρεμμύδι, κάππαρη, ελαιόλαδο και φρέσκο χυμό λεμονιού- θα προσθέσει άμυλο στο τραπέζι και θα σας κάνει να αναπολήσετε όμορφα καλοκαίρια στη Θήρα.

Για επιδόρπιο προτείνουμε το χαλβά του μπακάλη, που συνηθίζεται και στις ταβέρνες, για να μη χάσει το τραπέζι το χαρακτήρα του και για να πάρετε μια γερή δόση από τα πολυακόρεστα λιπίδια της πρώτης ύλης του χαλβά, που είναι το σουσάμι.