Αρκούν η εκπαίδευση, η εμπειρία και οι κριτικές στο διαδίκτυο ή από στόμα σε στόμα για να βρείτε τον personal trainer που σας ταιριάζει; Ένας επαγγελματίας προπονητής μπορεί να έχει ένα εντυπωσιακό προφίλ στα social αλλά και πάλι αυτό μπορεί να μην αρκεί.

Τι τελικά μπορούμε να κάνουμε ώστε να καταλήξουμε στη σωστή για εμάς επιλογή;

Πώς να επιλέξετε τον κατάλληλο για τις ανάγκες σας personal trainer

Θέστε ρεαλιστικούς στόχους

Διαβάστε επίσης: Γυμναστική στο… παρά πέντε: Τι κάνουμε όταν δεν έχουμε χρόνο;

Μπορεί να ονειρεύεστε να κατακτήσετε… νέα παγκόσμια ρεκόρ και μπορεί να ήσασταν πρώτοι στη γυμναστική στο γυμνάσιο, αλλά πού ακριβώς βρίσκεστε αυτή τη στιγμή; Είναι σημαντικό να είστε ρεαλιστές ως προς τις τωρινές σας ικανότητες όταν επιλέγετε τον προπονητή σας.

Η ειλικρίνεια απέναντι στον εαυτό σας και τον προπονητή σας συνεπάγεται και τον καθορισμό ρεαλιστικών στόχων. Ένας καλός personal trainer από πλευράς του, θα είναι ειλικρινής μαζί σας από την πρώτη στιγμή και θα «ψάξει» το αν μπορείτε να συνεργαστείτε σε βάθος. Μπορεί ακόμα και να σας παραπέμψει σε κάποιον άλλο, πιο κατάλληλο για εσάς, σύμφωνα με το ιστορικό σας και την τρέχουσα κατάστασή σας, εάν διαπιστώσει πως «ξεφεύγετε» από τον τομέα της εξειδίκευσής του.

Πολλοί personal trainers μπορούν να έχουν πελάτες όλων των επιπέδων, αλλά, σε κάθε περίπτωση όπως είπαμε, μην παρουσιάσετε τον εαυτό σας ως… ελίτ αθλητή εάν- ακόμα τουλάχιστον- δεν είστε, γιατί μπορεί να χάσετε χρόνο και χρήμα.

Χτίστε τη σχέση σας

Η άσκηση με έναν personal trainer σημαίνει πως θα τον επισκέπτεστε πολλές φορές κάθε εβδομάδα και θα περνάτε αρκετό χρόνο μαζί του.

Εάν διαπιστώσετε ότι ο προπονητής σας σας αφιέρωσε πολύ χρόνο κατά την αρχική διαδικασία εγγραφής, αλλά τώρα αφιερώνει περισσότερο στο να… κοιτά το κινητό του, μπορεί να μην λαμβάνετε την προσοχή που πρέπει. Εάν η σχέση σας λοιπόν δεν εξελίσσεται παραγωγικά, μάλλον είναι καιρός να προχωρήσετε σε άλλον- άλλη.

Μόνο τα «one size» ρούχα ταιριάζουν σε όλους

Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι προπονητών και ένας που ταιριάζει σε κάποιον μπορεί να μην ταιριάζει σε κάποιον άλλο. Για παράδειγμα, εάν δεν έχετε πολύ καλή φυσική κατάσταση ή ιδιαίτερες γνώσεις όσον αφορά την άσκηση και τη διατροφή, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι συνεργάζεστε με έναν προπονητή που είναι σε θέση να υποστηρίξει τις ανάγκες σας δίνοντάς σας επιπλέον κίνητρο και με το να έχει υπομονή.

Επιπλέον, μπορεί να υπάρξει μια σύγκρουση προσωπικοτήτων μεταξύ εσάς και του προπονητή σας. Μην αφήσετε αυτήν την ασυμφωνία να εκτροχιάσει τους στόχους της φυσικής σας κατάστασης. Ρωτήστε τον εαυτό σας ποια χαρακτηριστικά θα θέλατε να είχε ο προπονητής σας. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με πολλούς και να μιλήσετε αρκετά μαζί τους.

Δεσμευτείτε

Για βιώσιμα… κέρδη, θα πρέπει να θυμάστε πως τα καλά αποτελέσματα απαιτούν δέσμευση και χρόνο.

Εάν παραλείπετε προπονήσεις ή η διατροφή σας δεν είναι ισορροπημένη, δεν μπορείτε να κατηγορήσετε τον προπονητή σας.

Επιπλέον, αν και μπορεί να φαίνεται ασήμαντο, για να είναι η δέσμευση πιο εύκολη, φροντίστε ο προπονητής σας να είναι εύκολα προσβάσιμος. Οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε την πολυτέλεια ενός γυμναστή που θα έρθει στο σπίτι μας και θα μας εκπαιδεύσει στο δικό μας γυμναστήριο, οπότε το πιθανότερο είναι ότι θα χρειαστεί να διανύουμε μια απόσταση για κάθε προπόνηση. Εάν αυτό σημαίνει το να κολλάμε μέρα παρά μέρα στην κίνηση, το κίνητρό μας μπορεί σταδιακά να μειωθεί. Εάν προτιμήσετε τελικά έναν συγκεκριμένο, αλλά αυτός είναι πολύ μακριά από εσάς, ελέγξτε αν προσφέρει και διαδικτυακές συμβουλές- προγράμματα.