Οι φράουλες για φέτος τελειώνουν. Ισα-ίσα προλαβαίνετε να κλείσετε το άρωμα της άνοιξης σε ένα βαζάκι.

Υλικά

1 κιλό φράουλες
500 γρ. ζάχαρη
Χυμό μισού λεμονιού

Εκτέλεση

1. Καθαρίζετε και πλένετε τις φράουλες.
2. Τις βάζετε μέσα σε μια κατσαρόλα σε σειρές με τη ζάχαρη και τις αφήνετε να μείνουν 4 ώρες.
3. Μόλις περάσουν οι ώρες βάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύετε τις φράουλες με τη ζάχαρη έως ότου ζεσταθούν και αρχίσει η ζάχαρη να λιώνει.
4. Πατάτε τις φράουλες με ένα πιρούνι για να μισολιώσουν και βράζετε τη μαρμελάδα για 15-20 λεπτά περίπου.
5. Την αφήνετε να μείνει 24 ώρες και την ξαναβράζετε με τον χυμό λεμονιού μέχρι να «δέσει» (περίπου 5 λεπτά).
6. Αφαιρείτε τον αφρό που έχει σχηματιστεί στην επιφάνεια και την αφήνετε να κρυώσει.
7. Μόλις κρυώσει τη βάζετε σε αποστειρωμένα βάζα.