Παρόλο που φαίνεται ότι η «φιλοσοφία» των σνακ έρχεται σε αντίθεση με την προσπάθεια απώλειας βάρους και τη διατήρηση της σιλουέτας μας, όταν επιλέγουμε τα σωστά, παραμένουμε και λεπτοί μα και υγιείς.

Ας δούμε αναλυτικά κάποια από τα οφέλη αυτής της συνήθειας που όλοι μας αξίζει να υιοθετήσουμε…

Διαβάστε επίσης: Κατάθλιψη: Το απολαυστικό σνακ που μειώνει τον κίνδυνο

Τα οφέλη των υγιεινών σνακ για την υγεία μας

Ενίσχυση της λειτουργίας του εγκεφάλου

Η κατανάλωση υγιεινών σνακ κατά τη διάρκεια της μέρας βοηθά νου και σώμα στη συγκέντρωση και στην ενέργεια αντίστοιχα.

Τρόφιμα όπως οι φράουλες, οι μπανάνες, το αβοκάντο, τα βατόμουρα και η μαύρη σοκολάτα, τονώνουν την εστίαση και μπορούν να μας βοηθήσουν να παραμείνουμε σε εγρήγορση. Έτσι, αντί το μεσημέρι να κλείνουν τα μάτια μας στη δουλειά, τα επίπεδα ενέργειάς μας παραμένουν υψηλά αφού έχουμε τροφοδοτήσει τον εγκέφαλό μας με όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να λειτουργεί πιο αποδοτικά.

Απώλεια βάρους

Τα υγιεινά σνακ μπορούν να συμβάλλουν θετικά στην  προσπάθεια απώλειας βάρους.

Όταν τσιμπολογάμε κατά τη διάρκεια της ημέρας, δεν πεινάμε τόσο στα κυρίως γεύματα με αποτέλεσμα να μας είναι πιο εύκολο να διατηρούμε τις μερίδες μας μικρές.

Επιπλέον, βοηθούν στην ενίσχυση του μεταβολισμού και επομένως της καύσης θερμίδων όλη την ημέρα. Μπορούν τέλος να ισορροπήσουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα ώστε να μην λαχταράμε μονίμως με το καφεδάκι μας και κάτι γλυκό…

Μείωση του κινδύνου εμφάνισης ορισμένων ασθενειών

Το να καταναλώνετε μικρές, υγιεινές «μπουκιές» κάθε μέρα μπορεί ακόμα και να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων και διαβήτη, συμβάλλοντας παράλληλα στη μείωση της «κακής» χοληστερόλης, σύμφωνα με έρευνες.

Ιδέες για μίνι γεύματα

Διατηρήστε τα σνακ σας αρκετά μικρά (περίπου 150 με 200 θερμίδες ανά μίνι γεύμα). Επίσης, φροντίστε να τρώτε κάθε τρεις με πέντε ώρες. Εάν αρχίσετε να πεινάτε λίγο πριν τον ύπνο, επιλέξτε και πάλι ένα μικρό σνακ αντί για οτιδήποτε άλλο. Καλό θα ήταν επίσης να πίνετε ένα ποτήρι νερό με κάθε σνακ για να νιώθετε χορτάτοι.

Θυμηθείτε: Όλοι χρειαζόμαστε μια ισορροπία πρωτεΐνης, «καλών» υδατανθράκων και λίπους ώστε να παραμένουμε χορτάτοι και γεμάτοι ενέργεια.

Ενδεικτικά, μπορείτε να επιλέξετε για σνακ:

  • Μούρα (ειδικά βατόμουρα)
  • Ξηρούς καρπούς
  • Φέτες αβοκάντο
  • Μαύρη σοκολάτα
  • Ηλιόσπορους
  • Χούμους με κράκερ ολικής αλέσεως
  • Ένα μικρό χορτοφαγικό σάντουιτς