Αν ονειρεύεστε τα χέρια σας να φέρνουν λίγο από… Τζένιφερ Άνιστον, να είναι δηλαδή λεπτά και γραμμωμένα αλλά δεν βλέπετε την προπόνηση να αποδίδει, τότε ίσως έχετε υποπέσει κι εσείς σε αυτά τα συνηθισμένα λάθη.

Τι καλύτερα να μην κάνετε για να δείτε (επιτέλους) αποτέλεσμα;

Πιθανά λάθη που εμποδίζουν την τόνωση των χεριών σας

Εστιάζετε σε έναν μυ

Τα χέρια μας αποτελούνται από δύο κύριους μύες: τον δικέφαλο και τον τρικέφαλο. Οι ασκήσεις επομένως που στοχεύουν στην τόνωση των χεριών θα πρέπει να επικεντρώνονται και στους δύο.

Η εστίαση σε ασκήσεις που δουλεύουν μόνο τον έναν μυ, με την πάροδο του χρόνου, μπορεί να προκαλέσει ανισορροπία και να σας εμποδίσει να επιτύχετε τους fitness στόχους σας.

Το παρακάνετε με την προπόνηση

Δεν χρειάζεται να γυμνάζετε τα χέρια σας σκληρά σε καθημερινή βάση. Στην πραγματικότητα, οι καθημερινές προπονήσεις θα κουράσουν την περιοχή και μπορεί να καταλήξετε ακόμα και σε ρήξη ιστών.

Επιπλέον, μπορεί να δυσκολεύεστε να εκτελείτε αποτελεσματικά τις ασκήσεις εάν τα χέρια σας είναι κουρασμένα.

Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να κάνετε διαλείμματα για να δίνετε στους βραχίονες το χρόνο αποκατάστασης που έχουν ανάγκη.

Μπορείτε να «δουλεύετε» τα χέρια σας 2 φορές την εβδομάδα και βέβαια θα πρέπει να γυμνάζετε και το υπόλοιπο σώμα σας έτσι ώστε να είναι η προπόνησή σας ισορροπημένη.

Δεν προσέχετε τη στάση τους σώματός σας

Η λάθος στάση σώματος όταν εκτελείτε τις ασκήσεις σας μπορεί να κάνει τις επισκέψεις σας στο γυμναστήριο μη αποδοτικές. Ένα συνηθισμένο λάθος στην προπόνηση είναι το καμπούριασμα που μπορεί να καταλήξει ακόμη και σε τραυματισμό.

Φροντίστε πάντα η σπονδυλική σας στήλη να είναι ίσια και το στήθος σας προς τα έξω. Καλό θα ήταν γενικά να συμβουλευτείτε έναν γυμναστή για να μην κοπιάζετε άδικα και βέβαια να μην θέτετε το σώμα σας σε κινδύνους.

Επαναλαμβάνετε τις ίδιες ασκήσεις

Ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα προπόνησης είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να παραμένετε συγκεντρωμένοι και να τελειοποιήσετε την τεχνική σας.

Ωστόσο, η παρατεταμένη παραμονή στο ίδιο για μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν αποτελεί μια αποτελεσματική στρατηγική.

Είναι φυσιολογικό οι ασκήσεις να γίνονται πιο εύκολες καθώς το σώμα σας τις συνηθίζει.

Από τη στιγμή που το σώμα έχει προσαρμοστεί, θα πρέπει να «προκαλέσετε» τους μύες σας με έναν συνδυασμό και άλλων πλην των γνωστών ασκήσεων που κάνετε.

Δεν δίνετε σημασία στη διάρκεια και στην ένταση της προπόνησης

Εάν κάνετε 15 επαναλήψεις με αλτήρα squats και το βρίσκετε εύκολο, ίσως η ένταση της άσκησης να είναι πολύ χαμηλότερη από το επίπεδο της φυσικής σας κατάστασης.

Εάν θέλετε να αξιοποιήσετε στο έπακρο την προπόνησή σας, πρέπει να δώσετε προσοχή στην ένταση καθώς και στη διάρκειά της καθώς αυτοί οι δυο παράγοντες παίζουν σημαντικό ρόλο για να κάψετε το λίπος στα χέρια και να αποκτήσετε την εμφάνιση που επιθυμείτε.

Μήπως δεν λαμβάνετε αρκετή πρωτεΐνη;

Η πρωτεΐνη είναι ένα από τα πιο σημαντικά θρεπτικά συστατικά όταν αθλούμαστε καθώς βοηθά τους μύες να ανακάμψουν και να αναπτυχθούν.

Μην ξεχνάτε λοιπόν να συμπεριλάβετε στη διατροφή σας καλές πηγές πρωτεϊνών, όπως τα αβγά, το γιαούρτι και το στήθος κοτόπουλου.