Αν αισθάνεστε νωθροί και κουρασμένοι κατά τη διάρκεια της ημέρας, ακόμα και όταν έρχεται το Σαββατοκύριακο που απλά χαλαρώνετε, τότε ίσως ήρθε η στιγμή για αλλαγές στην πρωινή σας ρουτίνα.

Τι είναι ωφέλιμο να κάνετε για καλύτερη συνολική υγεία, σύμφωνα με την επιστήμη;

Απλές συνήθειες, ικανές να σας αλλάξουν τη ζωή

Στρώστε το κρεβάτι σας

Ποιο είναι το όφελος αυτής της πολύ απλής συνήθειας;

Ένα τακτοποιημένο κρεβάτι, όσο περίεργο κι αν ακούγεται, έχει τη δύναμη να βάλει το μυαλό μας το πρωί σε τάξη, προσφέροντάς μας ηρεμία και θετική ενέργεια για να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις της ημέρας.

Επιπλέον, βοηθά στην καθιέρωση μιας καλής ρουτίνας ύπνου η οποία προάγει την ποιοτική ξεκούραση που όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντική είναι για να διατηρούμαστε ακμαίοι και υγιείς.

Γιόγκα, διαλογισμός και πρωινή γυμναστική

Τα οφέλη της γιόγκα και του διαλογισμού για το σώμα και το μυαλό έχουν μελετηθεί εκτενώς.

Σύμφωνα με έρευνες, οι πρακτικές αυτές μπορούν να μειώσουν τη φλεγμονή, να απαλύνουν το σωματικό πόνο και να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό. Μπορούν επίσης να βελτιώσουν την καρδιαγγειακή υγεία αφού διατηρούν τα επίπεδα του στρες υπό έλεγχο.

Καλό θα ήταν επίσης να αφιερώσετε κάποιες μέρες της εβδομάδας σε μια ρουτίνα άσκησης που περιλαμβάνει έναν συνδυασμό καρδιαγγειακών ασκήσεων και προπόνησης ενδυνάμωσης. Η γυμναστική το πρωί μπορεί να σας χαρίσει αυξημένα επίπεδα ενέργειας, ψυχική ικανοποίηση και ηρεμία του νου. Έτσι, θα έχετε μεγαλύτερο κίνητρο να δίνετε τον καλύτερό σας εαυτό κάθε μέρα.

Πιείτε νερό

Το νερό ενισχύει το μεταβολισμό και το ανοσοποιητικό σύστημα. Παράλληλα, μπορεί να σας ανακουφίσει από καούρα και δυσπεψία.

Ξεκινήστε το πρωί με ένα ποτήρι και βέβαια μην ξεχνάτε να ενυδατώνεστε καθόλη τη διάρκεια της ημέρας.

Καταναλώστε ένα θρεπτικό πρωινό

Έχετε τη συνήθεια να παραλείπετε το πρωινό σας όταν το ρολόι σας κυνηγά για να πάτε στη δουλειά; Ίσως ξεχνάτε πως το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας.

Η κατανάλωση ενός υγιεινού γεύματος το πρωί, όχι μόνο μπορεί να αυξήσει την ενέργειά σας, αλλά και να σας αποτρέψει από το να τσιμπολογήσετε ένα όχι και τόσο καλό σνακ αργότερα. Βοηθά επίσης στον έλεγχο των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και μπορεί να μειώσει, σύμφωνα με έρευνες, τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων σε συνδυασμό με άλλες υγιεινές συνήθειες.

Ορισμένες γρήγορες ιδέες για υγιεινά πρωινά πιάτα είναι:

  • Ομελέτα με σπανάκι, πατάτα, ντομάτα και τυρί μοτσαρέλα.
  • Τοστ ολικής αλέσεως με αβοκάντο και ένα αυγό.
  • Ένα κεσεδάκι γιαούρτι με φρέσκα φρούτα, 2 καρύδια και ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι.
  • Smoothies φρέσκων φρούτων και λαχανικών.
  • Bρώμη με γιαούρτι και μούρα.
  • Μήλο με μια μικρή κουταλιά φυστικοβούτυρο.