Τα υλικά
4 μπούτια κοτόπουλου ξεκοκαλισμένα και 2 φιλέτα στήθους
12 κάστανα
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
3 σκελίδες σκόρδο
10 μανιτάρια πορτομπέλο
50 γρ αποξηραμένα μανιτάρια
100 ml γλυκό κόκκινο κρασί
70 ml ελαιόλαδο
2 κσ πετιμέζι
1 αστεροειδής γλυκάνισος
1 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. πιπέρι
ξύσμα από 1 λεμόνι
αλάτι
πιπέρι
Δείτε το βίντεο
Η διαδικασία
Σε ένα ζεστό τηγάνι ρίχνουμε το κοτόπουλο που έχουμε κόψει σε κομμάτια για να το σοτάρουμε.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το κάστανο, που έχουμε βράσει πιο πριν και στη συνέχεια τα μανιτάρια.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το φρέσκο κρεμμύδι και λίγο ξύσμα από λεμόνι. Ρίχνουμε τον αστεροειδή γλυκάνισο, την κανέλα, τη ρίγανη και το κόκκινο πιπέρι.
Βάζουμε το κόκκινο κρασί και το αφήνουμε να ψηθεί το φαγητό. Όποτε χρειαστεί προσθέτουμε από τον ζωμό που έχουμε κρατήσει στην άκρη.