Υλικά
- 1 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2 ποτήρια φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
- 1 ποτήρι ελαιόλαδο
- 1/2 ποτηράκι κονιάκ
- 2 ποτήρια ξανθιά σταφίδα ψιλοκομμένη
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 1 κουταλάκι σόδα
- 1 κουταλάκι γαρίφαλο τριμμένο
- 1 κουταλάκι κανέλα
ΕκτέλεσηΧτυπάτε με το σύρμα τη ζάχαρη και το λάδι με την κανέλα και το γαρίφαλο μέχρι να ασπρίσουν. Κατόπιν, ρίχνετε το κονιάκ, τη σταφίδα και το 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού μέσα στο οποίο έχετε διαλύσει τη σόδα. Συνεχίζετε, ρίχνοντας στο μείγμα το αλεύρι και το δεύτερο ποτήρι χυμό πορτοκαλιού. Αναδεύετε πολύ απαλά με το χέρι το μείγμα και το αδειάζετε σε ένα καλά λαδωμένο στρογγυλό ταψί. Ψήνετε τη σταφιδόπιτα σε μέτριο φούρνο στους 160° C για 1 ώρα περίπου.ΓνώμεςΠολύ καλή πηγή ενέργειας λόγω της υψηλής περιεκτικότητας της πίτας σε υδατάνθρακες. Επίσης, λόγω της σταφίδας, περιέχει το συστατικό βόριο, το οποίο δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό ιχνοστοιχείο, που όμως συμβάλλει στην καλύτερη δράση των οιστρογόνων και της βιταμίνης D όσον αφορά την καλή υγεία των οστών. Σύσταση
- Θερμίδες……………………….606,3
- Χοληστερίνη ……………………0 mg
- Λιπαρά …………………………..24,9 γρ.