Υλικά (για 4 άτομα)

  • 1 κούπα ρύζι bluebonnet
  • 80γρ. κοτόπουλο
  • 80γρ. χωριάτικο λουκάνικο
  • 4 γαρίδες
  • 4 μύδια φρέσκα
  • 1 καρότο
  • 1 φλιτζάνι αρακά
  • 2 ντοματίνια
  • ½ πράσινη πιπεριά
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Μερικά φύλλα μαϊντανό
  • 1 πρέζα κάρυ
  • 1 πρέζα από στήμονες κρόκου Κοζάνης
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση
Καθαρίζετε τις γαρίδες και κρατάτε χωριστά τη σάρκα και τα κελύφη τους.

Παίρνετε τα κελύφη και τα βράζετε για 1 ώρα σε ένα κατσαρολάκι μαζί με τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και το καρότο και φυλάσσετε τη σάλτσα για αργότερα.
Βράζετε το ρύζι για 8 λεπτά, το σουρώνετε και το βάζετε και αυτό στην άκρη.
Σοτάρετε τις γαρίδες, το κρεμμύδι, το ψιλοκομμένο σκόρδο, τη χοντροκομμένη πιπεριά μαζί με το κοτόπουλο και το λουκάνικο, τα οποία έχετε κόψει σε κομμάτια.
Προσθέτετε το ρύζι, τον αρακά, το ζωμό, το κάρυ, αλάτι και πιπέρι.
Λίγο πριν το σερβίρετε, βάζετε τα ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.