Σίγουρα έχετε ακούσει ότι οι περισσότερες Γαλλίδες είναι αδύνατες. Δεδομένου ότι ζουν σε μια χώρα που το βούτυρο αποτελεί το βασικό συστατικό των συνταγών και τα κρουασάν είναι παντού, είναι άξιο απορίας -και θαυμασμού- το πώς καταφέρνουν αυτές οι γυναίκες να παραμένουν λεπτές.

Ας δούμε, λοιπόν, τα μυστικά τους για καλλίγραμμη σιλουέτα.

1. Δεν ακολουθούν στερητικές δίαιτες. Το απίστευτο φαγητό και κρασί είναι σημαντικό κομμάτι της γαλλικής κουλτούρας- κάτι το οποίο οι Γαλλίδες δε θέλουν να στερηθούν και επίσης γνωρίζουν ότι δε χρειάζεται. Έτσι, επιλέγουν να καταναλώνουν μικρές μερίδες και να απολαμβάνουν κάθε μπουκιά, με αποτέλεσμα να μη νιώθουν την ανάγκη να υπερκαταναλώσουν.

2. Οργανώνουν τα γεύματά τους. Προγραμματίζοντας τα γεύματά τους, έχουν τη δυνατότητα να κρατήσουν υπό έλεγχο την πρόσληψη θερμίδων. Για παράδειγμα, αν ενδώσουν σε ένα ποτήρι κρασί το βράδυ, δε θα φάνε και κρουασάν για πρωινό.

3. Υιοθετούν υγιεινές συνήθειες από μικρή ηλικία. Σπάνια θα βρείτε Γαλλίδα που να μην αναφέρεται στη μητέρα της ως την απόλυτη επιρροή. Μαθαίνοντας από την παιδική ηλικία να τρώτε φρέσκα φρούτα και λαχανικά, να πίνετε πολύ νερό και να έχετε μικρές μερίδες, είναι πιθανότερο να ακολουθήσετε τις ίδιες συνήθειες κατά τη διάρκεια όλη σας της ζωής.

4. Εστιάζουν στα εποχιακά τρόφιμα. Τα εποχιακά τρόφιμα είναι ένα μεγάλο κομμάτι της γαλλικής κουζίνας και οι Γάλλοι έχουν την τάση να βασίζουν τα γεύματά τους στην τοπική παραγωγή που υπάρχει διαθέσιμη στην αγορά τους. Αυτό όχι μόνο τους γλιτώνει από τα πρόσθετα και τις ορμόνες, αλλά τους επιτρέπει επίσης να απολαμβάνουν φρέσκα τρόφιμα.

5. Περπατούν πολύ. Μην υποτιμάτε το περπάτημα ως μέσο μεταφοράς, αλλά και ως μορφή άσκησης. Το Παρίσι είναι μία πόλη που προσφέρεται για περπάτημα, με πολλούς κατοίκους να μη χρησιμοποιούν αμάξι. Το περπάτημα βοηθάει στην καύση θερμίδων και ανεβάζει τη διάθεση.

6. Πίνουν πολύ νερό. Σίγουρα, είναι ο πιο κλασικός και γνωστός κανόνας, αλλά αποτελεί μία αδιαπραγμάτευτη αρχή για τις Γαλλίδες, οι οποίες εμπιστεύονται το νερό για καλύτερο δέρμα και συνολική υγεία. Συνδυαστικά, μπορεί να ξεκινήσουν την ημέρα τους με ζεστό νερό με λεμόνι και κατά τη διάρκεια της ημέρας τους να πιουν πράσινο τσάι.

7. Ξέρουν ότι το να νιώθουν όμορφες είναι η βασική προτεραιότητα. Για τις Γαλλίδες ο μεγαλύτερος μύθος είναι ότι η ομορφιά θέλει θυσίες. Η ομορφιά είναι κάτι που υποτίθεται ότι μας ευχαριστεί, όχι ο αυτοσκοπός μας. Για αυτόν τον λόγο ακολουθούν μια ισορροπημένη διατροφή, επιλέγουν μια μέθοδο γυμναστικής που τους φτιάχνει τη διάθεση και ντύνονται με γνώμονα το να νιώθουν άνετα. Άλλωστε, όταν νιώθετε όμορφη, δείχνετε όμορφη! Αυτή είναι μια συμβουλή που πρέπει σίγουρα να αντιγράψετε.