Είναι γνωστό ότι μια δίαιτα με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος.

Στο πλαίσιο μιας τέτοιας δίαιτας, ορισμένα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες πρέπει προφανώς να αποφεύγονται, όπως τα ζαχαρούχα ποτά, τα κέικ και οι σοκολάτες.

Ωστόσο, το να βρείτε τα βασικά τρόφιμα που πρέπει να περιορίσετε είναι πιο δύσκολο. Μάλιστα, μερικά από αυτά τα τρόφιμα είναι σχετικά υγιεινά – απλώς ακατάλληλα για μια δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων.

Ο συνολικός ημερήσιος στόχος σας για υδατάνθρακες καθορίζει εάν πρέπει να περιορίσετε ορισμένα από αυτά τα τρόφιμα ή να τα αποφύγετε εντελώς, δεδομένου ότι οι δίαιτες χαμηλών υδατανθράκων περιλαμβάνουν συνήθως 20-100 γραμμάρια υδατανθράκων ημερησίως, ανάλογα με τις ανάγκες του οργανισμού σας.

Ακολουθούν 7 τρόφιμα που πρέπει να αποφεύγετε όταν ακολουθείτε μια δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων.

  1. Ψωμιά και δημητριακά. Τα περισσότερα ψωμιά και δημητριακά, συμπεριλαμβανομένων των δημητριακών ολικής άλεσης και του ψωμιού ολικής άλεσης, έχουν υψηλή ποσότητα υδατανθράκων. Φυσικά, το ίδιο ισχύει και με τα κράκερ και τα πατατάκια.
  2. Ορισμένα φρούτα. Σε μια δίαιτα με πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, ίσως είναι καλή ιδέα να αποφύγετε μερικά φρούτα, ειδικά τα γλυκά και αποξηραμένα φρούτα, τα οποία έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες. Η μπανάνα, τα σταφύλια, τα μάνγκο και τα αχλάδια καλό είναι να αποφεύγονται. Εναλλακτικά μπορείτε να καταναλώνετε μούρα.
  3. Αμυλούχα λαχανικά. Αν και πολλά λαχανικά έχουν λίγους υδατάνθρακες, ορισμένα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες. Είναι καλύτερο να επιλέγετε κυρίως μη αμυλούχα λαχανικά με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες όταν περιορίζετε την πρόσληψη υδατανθράκων. Το καλαμπόκι, οι πατάτες, οι γλυκοπατάτες και τα παντζάρια είναι τα λαχανικά που καλό είναι να αποφεύγετε σε μια τέτοια δίαιτα.
  4. Ζυμαρικά. Τόσο τα κανονικά όσο και τα ζυμαρικά ολικής άλεσης έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες. Τα noodles λαχανικών αποτελούν μια υγιεινή εναλλακτική λύση με λίγους υδατάνθρακες.
  5. Μπίρα. Η μπίρα περιέχει μεγάλη ποσότητα υδατανθράκων και γι΄αυτό θα πρέπει να την αποφεύγετε. Προτιμήστε, λοιπόν, το ξηρό κρασί.
  6. Γλυκά γιαούρτια. Τα γλυκά γιαούρτια με χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά συνήθως έχουν τόσους υδατάνθρακες όσους το παγωτό και άλλα επιδόρπια.
  7. Χυμοί. Οι χυμοί φρούτων έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και η κατανάλωσή τους πρέπει να περιοριστεί ή να αποφευχθεί, ειδικά σε μια δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων.
Ακολουθήστε το στο Google News