Υλικά
Για 6 άτομα

12 μύδια
12 γυαλιστερές
1 μέτριο κρεμμύδι
3 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
½ ποτηράκι λευκό κρασί
5 κουταλιές ελαιόλαδο
Χυμό ½ λεμονιού
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Καθαρίζετε (ξύνετε) και πλένετε καλά τα μύδια και τις γυαλιστερές με άφθονο κρύο νερό και τα στραγγίζετε.
2. Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι ψιλοκομμένο με το ελαιόλαδο και στη συνέχεια σβήνετε με το λευκό κρασί .
3. Δυναμώνετε τη φωτιά και ρίχνετε τα μύδια και τις γυαλιστερές, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και πασπαλίζετε με φρεκοτριμμένο πιπέρι.
4. Σκεπάζετε την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήνετε να αχνιστούν για 5 λεπτά. Προσθέτετε και τον χυμό λεμονιού.
5. Μόλις τα μύδια ανοίξουν τα τοποθετείτε σε μια πιατέλα και τα περιχύνετε με τον ζωμό τους. Οσα μύδια δεν έχουν ανοίξει τα πετάτε.

Ακολουθήστε το στο Google News
Δείτε επίσης: