Οι περισσότερες γυναίκες στην Ελλάδα έχουμε αυτό που λέμε «μεσογειακό σωματότυπο», δηλαδή τείνουμε να αποθηκεύουμε περισσότερο λίπος στο κάτω μέρος του σώματος. Κι ενώ μπορεί να αντιπαθείτε τα κάπως πιο… γεμάτα μπουτάκια σας, στην πραγματικότητα αυτό το είδος λίπους είναι λιγότερο επικίνδυνο για την υγεία σας από εκείνο που συσσωρεύεται στην περιοχή της κοιλιάς.

Ωστόσο, καθώς πλησιάζουμε σιγά σιγά στους πιο ζεστούς μήνες, κατά τους οποίους το σώμα μας είναι περισσότερο εκτεθειμένο, ίσως έχετε αρχίσει να αναρωτιέστε τι μπορείτε να κάνετε προκειμένου να δείτε βελτίωση στο κάτω μέρος του σώματός σας. Εμείς λοιπόν θα είμαστε ειλικρινείς μαζί σας: δεν γίνεται να χάσετε λίπος από μια συγκεκριμένη περιοχή του σώματός σας, όσο ιδανικό κι αν σας ακούγεται κάτι τέτοιο. Για να δείτε λοιπόν τους μηρούς και τους γλουτούς σας να συρρικνώνονται θα πρέπει να χάσετε συνολικά λίπος. Πώς θα το πετύχετε αυτό; Συνδυάζοντας μια ισορροπημένη διατροφή, πλούσια σε άπαχες πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, με την τακτική άσκηση.

Και επειδή τα γυμναστήρια παραμένουν κλειστά λόγω πανδημίας, σας έχουμε μια εναλλακτική λύση, η οποία δεν είναι άλλη από τη γυμναστική στο σπίτι. Μάλιστα, το πρόγραμμα γυμναστικής που θα δείτε παρακάτω, αποτελείται από ασκήσεις που στοχεύουν στο κάτω μέρος του σώματος (στα πόδια και τους γλουτούς, δηλαδή), έχει διάρκεια μόλις 10′ και δεν απαιτεί εξοπλισμό. Προφανώς δεν πρόκειται να δείτε πρόοδο στο σώμα σας εν μια νυκτί, εντάσσοντας όμως τη γυμναστική στην καθημερινότητά σας, σταδιακά θα δείτε την επιθυμητή διαφορά.

Δείτε το 10λεπτο workout: