Η σοκολάτα και το φυστικοβούτυρο είναι ανίκητος συνδυασμός, ενώ τα κομμάτακια από βρώμη ή σπόρους στο κέντρο δίνουν την αίσθηση τραγανιστής σοκολάτας. Δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα τα βραχάκια του ζαχαροπλαστείου και γίνονται στη κυριολεξία σε 5 λεπτά.

Η αρχική συνταγή ήταν με βρώμη αλλά θέλησα να φτιάξω τις μισές με σπόρους και ξηρούς καρπούς για να πειραματιστώ. Και δικαιώθηκα μιας και αυτοί με τους σπόρους είναι πολύ πιο νόστιμοι και τραγανοί. Δοκιμάστε και τις δύο συνταγές και πείτε μου τη γνώμη σας!

ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 15 ΠΕΡΙΠΟΥ ΚΟΜΜΑΤΙΑ)

-1/2 κούπα λάδι καρύδας

-1/2 κούπα φυστικοβούτυρο

-1/2 κούπα φυτικό γάλα

-1 κούπα ζάχαρη καρύδας (εναλλακτικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις και σιρόπι σφενδάμου)

-1/4 κούπας ωμή σκόνη κακάο

– 1κτ γλυκού βανίλια

-1/2 κτλ γλυκού αλάτι

-1,5 κούπα βρώμη

-1,5 κούπα μίξ ηλιόσπορους, κολοκυθόσπορους, κουκουνάρι, σουσάμι και λίγα καρύδια

Αν θέλετε να φτιάξετε μόνο με σπόρους ή μόνο με βρώμη απλά διπλασιάστε τη ποσότητα!

Ιδανικά ως σνακ για κάθε ώρα της ημέρας

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Βράζει σε μέτρια φωτιά το λάδι καρύδας, το φυστικοβούτυρο, τη ζάχαρη καρύδας, το κακάο και τη βανίλια για περίπου 4 λεπτά ανακατεύοντας καλά για να διαλυθούν τα υλικά.

Αφού κλείσεις τη φωτιά προσθέτεις και το απόσταγμα βανίλιας.

Χωρίζεις το μείγμα σε 2 μπολάκια: στο ένα προσθέτεις τη βρώμη και στο άλλο τους σπόρους και ανακατεύεις καλά μέχρι να καλυφθούν όλα με τη σοκολάτα.

Απλώνεις λαδόκολλα σε ένα μεγάλο δίσκο.

Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνεις ποσότητα από το μείγμα και το τοποθετείς στο δίσκο σχηματίζοντας ένα στρογγυλό μπισκότο.

Βάζεις στο ψυγείο και παγώνεις για περίπου μισή ώρα.

Διατηρούνται σε αεροστεγή συσκευασία στο ψυγείο.