Εάν υπάρχει μια εποχή που μας υπενθυμίζει τις ευεργετικές δράσεις του νερού στην καθημερινότητά μας, τότε αυτή είναι σίγουρα το καλοκαίρι. Το νερό μας ενυδατώνει τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά, αφού τίποτα δεν είναι τόσο αναζωογονητικό όσο ένα παγωμένο ποτήρι νερό ή μια βουτιά στα δροσερά νερά. Από την λίστα όμως, δεν πρέπει να ξεχνάμε και τα τρόφιμα με σημαντική περιεκτικότητα σε νερό, καθώς μας ενυδατώνουν εξίσου.

Τα τρόφιμα που ενυδατώνουν

Υπάρχουν πολλά φρούτα και λαχανικά που περιέχουν σημαντική περιεκτικότητα σε νερό, εκτός από βιταμίνες, μέταλλα και άλλα βασικά θρεπτικά συστατικά που είναι ζωτικής σημασίας για υψηλά επίπεδα ενέργειας καθημερινά.

Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με την δρ. Dana Cohen, γενική ιατρό, μερικά από τα πιο ενυδατικά τρόφιμα αποτελούνται πραγματικά από περισσότερο από 90% νερό. Και το καλύτερο; Οι καλύτερες συστάσεις περιλαμβάνουν εύκολα προσβάσιμα φρούτα και λαχανικά που μπορεί να έχετε ήδη στο ψυγείο σας.

Καρπούζι

Το καρπούζι αποτελεί ένα από τα πιο ενυδατικά φρούτα, πράγμα που επισημαίνει και το όνομα στα αγγλικά «watermelon». Η περιεκτικότητα του καρπουζιού σε νερό ανέρχεται στο… εντυπωσιακό 92%, καθώς περιέχει βιταμίνες C και A καθώς και μαγνήσιο.

Αγγούρι

Μπορείτε να δοκιμάσετε μια γρανίτα από αγγούρι ή απλά να κόψετε και να απολαύσετε μερικές φέτες. Το αγγούρι έχει 96% περιεκτικότητα σε νερό, γεγονός που το καθιστά ιδανικό τους καλοκαιρινούς μήνες. Μπορείτε μάλιστα, να το καταναλώσετε με την φλούδα για να ενισχύσετε την ποσότητα των ινών που είναι φιλικές για το έντερο.

Μαρούλι

Μια συμπαγής σαλάτα με βάση το μαρούλι μαζί με άλλα φρέσκα λαχανικά ή και φρούτα δεν είναι απλώς ένα υπέροχο και θρεπτικό γεύμα αλλά μπορεί να αποτελέσει και μια εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν να ενυδατωθούν από… μέσα προς τα έξω. Έχει 95% περιεκτικότητα σε νερό.

Τομάτες

Εάν φτιάχνετε μια σαλάτα, μπορείτε επίσης να προσθέσετε μερικές τομάτες. Έχουν παρόμοια περιεκτικότητα σε νερό με εκείνη του μαρουλιού και επίσης κάλιο, βιταμίνες και άλλα θρεπτικά συστατικά.

Φράουλες

Εκτός από τους μικρούς σπόρους που φέρουν στην επιφάνειά τους, οι φράουλες έχουν 91% περιεκτικότητα σε νερό. Αποτελούν φρούτα με μεγάλη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες ενώ περιέχουν επίσης πολλές βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά.

Ροδάκινα

Περίπου το 90% των ροδάκινων αποτελείται από νερό. Μπορείτε να τα απολαύσετε ωμά ή να τα προσθέσετε σε ένα παγωμένο μπολ γιαουρτιού.