Το σχοινάκι αποτελεί μια εύκολη άσκηση από άποψη τεχνικής ενώ ταυτόχρονα μας επιτρέπει να εξελισσόμαστε όλο και περισσότερο σε κάθε προπόνηση, διατηρώντας την fitness ρουτίνα μας διασκεδαστική και προκλητική. Είναι ιδιαίτερα ελκυστικό καθώς συνδυάζει το σώμα αλλά και το μυαλό μέσω του συντονισμού και του συγχρονισμού.

Το σχοινάκι είναι απλό και εξαιρετικά αποδοτικό

Οι experts στον τομέα της φυσικής κατάστασης επισημαίνουν ότι το σχοινάκι είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό είτε στην προθέρμανση είτε ως άσκηση στην προπόνηση. «Υπάρχει λόγος που οι καλύτεροι αθλητές στον κόσμο προπονούνται ακόμα κάνοντας σχοινάκι» επισημαίνουν.

Είναι εύκολο, δεν απαιτείται ιδιαίτερος εξοπλισμός και μπορεί να σας βοηθήσει να κάψετε από 700 έως 1.000 θερμίδες σε συνεδρία μιας ώρας, αν ασκηθείτε σε υψηλή ένταση.

Ακόμα και το άλμα με πολύ μέτριο ρυθμό καίει 10 έως 16 θερμίδες το λεπτό. Δέκα λεπτά σχοινάκι ισοδυναμούν περίπου με το τρέξιμο 1,5 χιλιομέτρου σε οκτώ περίπου λεπτά. Βελτιώνει επίσης τον συντονισμό, την ισορροπία και την πυκνότητα των οστών.

Προπόνηση με άλματα

Ένα από τα πιο σημαντικά πλεονεκτήματα είναι τα στάσιμα οφέλη. Σας βοηθά να διατηρήσετε ιδανικές στάσεις που μεταφράζονται στην πιο ισχυρή και σταθερή έκφραση της ανθρώπινης κίνησης.

Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο μια προπόνηση με σχοινάκι, ξεκινήστε κάνοντας τακτικά άλματα για 5 λεπτά κάθε δεύτερη μέρα, προσθέτοντας σταδιακά ένα λεπτό κάθε φορά μέχρι να μπορέσετε να κάνετε συνεχώς για 15 λεπτά.

Η άσκηση αυτή μπορεί επίσης να τοποθετηθεί μεταξύ των σετ άσκησης για να διατηρηθεί ένας αυξημένος καρδιακός ρυθμός μέσω μιας τακτικής προπόνησης ή να γίνει ως μια διασκεδαστική δυναμική προθέρμανση στην τακτική προπόνηση αντίστασης.