Η γιόγκα δεν είναι απλώς μια μέθοδος γυμναστικής κατά την οποία μαθαίνετε να στρίβετε το σώμα σας σε περίεργες στάσεις. Είναι άλλωστε γνωστό ότι η γιόγκα έχει σημαντικά οφέλη για το σώμα και το μυαλό μας. Δεν είναι τυχαίο ότι στη γνήσια μορφή της, που ασκείται εδώ και χιλιάδες χρόνια στην ινδουστική παράδοση, η γιόγκα θεωρήθηκε αναπόσπαστο κομμάτι ενός «μεταμορφωτικού» τρόπου ζωής.

Οι λόγοι να επιλέξετε τη γιόγκα για να γυμναστείτε είναι ατελείωτοι (βελτίωση αντοχής, μυϊκή ενδυνάμωση, μείωση του άγχους κ.λπ.), τώρα όμως θα σταθούμε στο πώς μπορεί να αυξήσει την ευλυγισία σας.

Με τη σωστή καθοδήγηση, η γιόγκα μπορεί να σας βοηθήσει να τεντώσετε τους μυς σας και να αυξήσετε το εύρος της κίνησής σας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να είστε ευλύγιστοι για να κάνετε γιόγκα. Αντιθέτως, αν το σώμα σας έχει γίνει λιγότερο ευέλικτο κι από το πρόγραμμά σας, η γιόγκα είναι η ιδανική μορφή γυμναστική για εσάς, αφού όταν κάνετε γιόγκα τακτικά και για αρκετό καιρό, θα παρατηρήσετε μια σταδιακή αύξηση της ευλυγισίας σας. Κάπως έτσι, μια στάση που μπορεί αρχικά να σας φαινόταν ακατόρθωτη, θα καταλήξει να σας φαίνεται εύκολη.

Επιπλέον, οι ενοχλήσεις και οι πόνοι που προκύπτουν από την πολύωρη καθιστική στάση, θα αρχίσουν να μειώνονται και ταυτόχρονα η στάση και του σώματός σας θα βελτιωθεί σημαντικά.

Δείτε ένα πρόγραμμα γιόγκα που απευθύνεται σε αρχάριους και μπορεί να αυξήσει την ευλυγισία σας: